Externe

Reacție

Sute de persoane au blocat toate ieșirile clădirii Parlamentului din Varșovia care acuză parlamentarii puterii că nu respectă dreptul presei de a avea acces la lucrările camerelor. „Mass-media libere” și „Constituție”, se scandează.

Mai mult
Dezlegare

Papa Francisc a extins, luni, puterile preoţilor catolici şi le-a permis acestora să le acorde iertare femeilor care au făcut avort.

Mai mult
FOTO: earthquake.usgs.gov
Cutremur devastator

Un cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,9 a lovit marți dimineață nord-estul Japoniei, fiind emisă alertă de tsunami, transmit agenţiile internaţionale de presă, citând Institutul american de geofizică USGS.

Mai mult
Alegeri SUA

Pe baza sondajelor făcute la ieșirea de la scrutin și a numărătorii parțiale a voturilor, analiștii și televiziunile americane publică estimări ale rezultatelor.

Mai mult
FOTO: Europalibera.org
Calamități

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 a lovit duminică centrul Italiei, a anunțat centrul american de supraveghere geologică, citat de Reuters.

Mai mult
Cutremur devastator

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a anunțat că, deocamdată, printre victime nu sunt cetăţeni moldoveni.


Mai mult
Atac în Munchen

Un atac armat a avut loc la complexul comercial Olympia-Einkaufszentrum din München. Media germană scrie că ar fi peste 10 morți.

Mai mult
Urmare a puciului eşuat

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat joi noapte stare de urgenţă pentru următoarele trei luni după încercarea de lovitură de stat de săptămâna trecută şi posibila reintroducere a pedepsei cu moartea.

 

Mai mult