Externe

Verde pentru Ucraina în UE

Regimul liberalizat de vize pentru Ucraina a fost supus dezbaterilor în Parlamentul European. Plenul Legislativului european a votat pentru liberalizarea regimului de vize.

Mai mult
FOTO: twitter/dmitriy blinnikov
Atac terorist

Cel puțin zece persoane și-au pierdut viața în urma unei explozii care s-a produs la stația de metrou „Sennaia” din Sankt-Peterburg. 20 de persoane sunt rănite.

Mai mult
FOTO: japantimes.co.jp
Proteste

Poliția rusă l-a reținut duminică, la Moscova, pe opozantul Alexei Navalnîi, în contextul desfășurării în mai multe orașe din Rusia a unor manifestații anticorupție în pofida faptului că în majoritatea cazurilor autoritățile locale nu au autorizat acestor proteste, transmite Reuters.

Mai mult
Interviu

Un frate a fugit în Turcia, doi în Liban, Mahmoud e singurul care a ajuns în Europa. A venit dintr-o tabără din Grecia, unde a completat câteva formulare pentru continuarea studiilor. În țara sa, a studiat engleza, la universitate.

Mai mult
Interviu

Comunitatea sirienilor din România a crescut în ultimii ani din cauza conflictelor din țara lor. Le place România, au școala lor aici, dar abia așteaptă să se întoarcă acasă, chiar dacă acolo îi așteaptă doar ruinele caselor în care au locuit cândva.

Mai mult
Asasinat

Fostul deputat al Rusiei Denis Voronenkov a fost omorât într-un schimb de focuri la Kiev. Atacatorul se află în stare critică la spital, după ce a fost rănit de bodyguardul politicianului.

Mai mult
Interviu

A plecat din Afganistan acum trei luni, amenințat cu moartea după ce și-a dus fratele la un spital militar francez. Familia a vândut casa comună pentru a plăti traficanții să-l ducă în Franța alături de alți doi frați. Au ajuns în România.

Mai mult
Interviu

Cum să nu ratezi oportunitățile de lucru din Bulgaria: povestea reală a unui refugiat sirian

Mai mult