Externe

Turcia, spre dictatură   Turcia    

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că națiunea și-a arătat voința liberă la referendumul de duminică, în urma căruia îi vor fi sporite prerogativele, relatează Hurriyet.

Mai mult
Interviu   Romania    

Hassan era în Kirkuk când o bombă a explodat într-o clădire, în apropiere. Era cu câțiva colegi. Au intrat să vadă pe cine pot ajuta. O mașină cu o mitralieră a tras asupra lor. Colegii au murit pe loc. Acum are 18 ani și consideră România „acasă”.

Mai mult
Atac limitat și targhetat   Siria    

SUA au lansat rachete asupra unor ținte militare din Siria. Oficiali citați de Washington Post spun că operațiunea comandată de Trump este menită să îl pedepsească pe președintele Siriei, Bashar al-Assad, și să lovească în forțele aeriere siriene.

Mai mult
Verde pentru Ucraina în UE   Bruxelles    

Regimul liberalizat de vize pentru Ucraina a fost supus dezbaterilor în Parlamentul European. Plenul Legislativului european a votat pentru liberalizarea regimului de vize.

Mai mult
FOTO: twitter/dmitriy blinnikov
Atac terorist   Sankt-Petersburg    

Cel puțin zece persoane și-au pierdut viața în urma unei explozii care s-a produs la stația de metrou „Sennaia” din Sankt-Peterburg. 20 de persoane sunt rănite.

Mai mult
FOTO: japantimes.co.jp
Proteste   Moscova    

Poliția rusă l-a reținut duminică, la Moscova, pe opozantul Alexei Navalnîi, în contextul desfășurării în mai multe orașe din Rusia a unor manifestații anticorupție în pofida faptului că în majoritatea cazurilor autoritățile locale nu au autorizat acestor proteste, transmite Reuters.

Mai mult
Interviu   Siria    

Un frate a fugit în Turcia, doi în Liban, Mahmoud e singurul care a ajuns în Europa. A venit dintr-o tabără din Grecia, unde a completat câteva formulare pentru continuarea studiilor. În țara sa, a studiat engleza, la universitate.

Mai mult
Interviu   Siria    

Comunitatea sirienilor din România a crescut în ultimii ani din cauza conflictelor din țara lor. Le place România, au școala lor aici, dar abia așteaptă să se întoarcă acasă, chiar dacă acolo îi așteaptă doar ruinele caselor în care au locuit cândva.

Mai mult