Externe

Consens la Kiev   Kiev    

Rada Supremă de la Kiev l-a votat joi pe Vladimir Groisman în funcția de premier al Ucrainei. Acesta a fost învestit cu 257 de voturi. 

Mai mult
Volodimir Groisman, poteníal prim-ministru al Ucrainei
Rocada la Kiev   Kiev    

Premierul ucrainean Arsenii Iațeniuk își prezintă marți demisia în Parlament. Succesorul său este omul președintelui Poroșenko, dar este considerat curat. Chiar și liderii Maidanului îl consideră o variantă acceptabilă pentru continuarea reformelor.

Mai mult
Cine-l va înlocui pe Iațeniuk?   Kiev    

Premierul ucrainean trebuia să-și dea de mult demisia. Dar încrederea electoratului nu se poate recâștiga prin acest gest, e de părere Bernd Johann.

Mai mult
Ucraina, parte a Europei
Referendum   Amsterdam    

Olandezii se pronunţă, astăzi, asupra Acordului de Asociere UE-Ucraina, într-un referendum important, atât pentru Kiev, cât şi pentru Bruxelles. Un "nu" olandez ar putea arunca UE într-o nouă criză şi i-ar oferi motive de bucurie lui Vladimir Putin.

Mai mult
PanamaPapers    

În ultimii ani, guvernele au început să investigheze mai amănunțit modul în care băncile mută, ascund sau chiar spală banii bogaților lumii prin paradisuri fiscale.

Mai mult
Internațional    

SUA intenţionează să dizloce începând din februarie 2017 o brigadă de tancuri în Europa de Est. Totuşi, pentru a mulţumi pe toată lumea, soldaţii vor fi supuşi principiului rotaţiei.

Mai mult
Internațional   Larnaca    

Un avion de tip „A-320” cu 55 de pasageri la bord și cinci membri ai echipajului a fost capturat de persoane necunoscute. Aeronava aparține companiei „Egypt Air” și efectua cursa Alexandria-Cairo.

Mai mult
Nicu Popescu: „Nu este exclus că prețul pașaportului moldovenesc, care permite circulația fără vize în UE, pe piața neagră, ar putea să fi crescut deja”  FOTO:  iwp.org.ua
  Bruxelles    

Noua politică migraționistă a Uniunii Europene și închiderea „rutei Balcanice” pentru refugiați ar putea afecta doar prețul pașapoartelor moldovenești pe piața neagră, consideră expertul Institutului Uniunii Europene de Studii de Securitate de la Paris, Nicu Popescu.

Mai mult