Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat de urgență la Ministerul Afacerilor Externe, după ce guvernatorul prorus al regiunii Herson a amenințat că rușii vor arunca în aer podul Galați-Giurgiulești dintre Moldova și România.

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat de urgență joi la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, pentru a i se cere explicații în legătură cu o amenințare a reprezentantului pus de ruși la Herson, Vladimir Salido.

Într-o înregistrare video, acesta susține că Rusia ar putea lovi cu rachete podul de la Giurgiulești, care face legătura dintre România și Republica Moldova.

Reprezentantul rușilor susține că acesta va fi răspunsul Rusiei la atacul de joi al armatei ucrainene asupra podului care leagă regiunea Herson de Crimeea.

„Răspunsul va fi foarte serios”, a amenințat Salido. „Astfel de declarații sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova. MAEIE va convoca, în regim de urgență, șeful misiunii diplomatice al Federației Ruse în Republica Moldova, solicitându-i explicații corespunzătoare”, a anunțat diplomația de la Chișinău.

La scurt timp după ce premierul român a postat un mesaj pe Twitter, MAE a postat pe contul oficial același lucru.

"România condamnă ferm declarațiile așa-zisului <reprezentant> al Rusiei în Herson, regiune ocupată ilegal de Rusia. Astfel de declarații la adresa Republicii Moldova, care vizează și o parte a teritoriului aliat NATO, sunt inacceptabile. Totodată, lovirea infrastructurii civile e crimă de război", au scris Ciolacu și MAE pe rețeaua de socializare.