Tribunalul Militar de circumscripție din Moscova i-a condamnat pe cei cinci inculpați în dosarul asasinării opozantului rus Boris Nemțov. Instanța a dispus cumulativ 80 de ani de închisoare pentru cei cinci.

Astfel, Zaur Dadaev, care se presupune că a tras cele cinci gloanţe în Boris Nemţov, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Anzor Gubaşev a fost condamnat la 19 ani de închisoare, fratele acestuia, Şadid, la 16 ani. Temirlan Exerhanov şi Hamzat Exerhanov au fost condamnaţi la 14 şi, respectiv, 11 ani de închisoare.

Aceasta în condițiile în care procurorii au cerut instanței detenție pe viață pentru Zaur Dadaev, fost militar în cadrul trupelor Ministerului de Interne din Caucazul de Nord.

Opozantul rus Boris Nemţov a fost omorât la 27 februarie 2015, la câţiva metri de Kremlin. Organele de drept nu au putut aduce pe banca acuzaţilor organizatorii şi comanditarii acestei crime. Opoziţia rusă susţine că adevăratul comanditar ar fi Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, care a încercat să-l înlăture pe cel mai sonor critic al lui Vladimir Putin.