Internațional   Larnaca    

Un avion a fost deturnat în Egipt... A aterizat în Cipru!

Un avion de tip „A-320” cu 55 de pasageri la bord și cinci membri ai echipajului a fost capturat de persoane necunoscute. Aeronava aparține companiei „Egypt Air” și efectua cursa Alexandria-Cairo.

Un bărbat echipat cu o centură cu explozibil a intrat în cabina piloților și a amenințat că detonează bomba, dacă aeronava nu va fi îndreptată spre Cipru, scrie Reuters. Căpitanul a reușit să anunțe punctul de control despre atac și a îndeplinit solicitarea bărbatului. Ulterior, avionul a aterizat pe Aeroportul Internațonal Larnaca din Cipru. Inițial, atacatorii au permis doar cetățenilor egipteni să părăsească aeronava. Ulterior, însă, au eliberat toți pasagerii care se aflau la bordul avionului, cu excepția echipajului și a patru cetățeni străini.

Bărbatul care a deturnat avionul vrea să transmită prin intermediul autorităților un mesaj pentru o femeie care trăiește în Cipru. Acesta a scris de mână, în arabă, patru pagini pe care vrea să le transmită femeii. Televiziunea de stat egipteană l-a identificat pe presupusul atacator ca fiind Ibrahim Samaha.

Președintele Ciprului, Nikos Anastasiades a anunțat că nu este vorba de un atac terorist, ci de un tânăr care a suferit un eșec în dragoste. 

Articolul anterior

Mai multe trupe americane pentru Europa de Est

Articolul următor

Nicu Popescu, despre pașaportul moldovenesc și factorii care generează terorismul