Calamități   Italia    

UPDATE//Cutremur de 7,1 grade în Italia

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 a lovit duminică centrul Italiei, a anunțat centrul american de supraveghere geologică, citat de Reuters.

USGS a precizat că epicentrul cutremurului a fost la 68 km este sud-est de Perugia, la o adâncime de 108 km.

Epicentrul - la 6 kilometri nord de mica localitate Norcia.

Serviciile de protecție civilă din Italia anunță clădiri dărâmate în mai multe locuri în centrul țării, dar, deocamdată, nici o informație legată de victime.

Presa italiana anunță că bazilica San Benedetto și catedrala Santa Maria din localitatea Norcia s-au prăbușit în urma cutremurului. Au mai rămas în picioare doar părți din fațade.

MAE de la București face apel la românii din Italia aflați în dificultate să sune la numerele de urgenta ale misiunilor diplomatice:+39 345 1473935 (Lazio, Umbria, Abruzzo) si Consulatului General al Romaniei la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna si Toscana).  De asemenea, pot fi contactate și autoritatile locale din Italia și Protectia Civila la numărul special 800 840 840.

Martori ai seismului din centrul Italiei au declarat că mai multe clădiri, inclusiv două biserici, s-au prăbușit peste persoane aflate înăuntru, relatează La Repubblica.

La Amatrice, cel puțin doi oameni au fost scoși de sub dărâmături.

Protecția civilă anunță că nu au fost raportate decese în urma seismului, dar sunt multe persoane rănite.

Articolul anterior

UPDATE // Donald Trump va fi noul președinte al SUA 

Articolul următor

UPDATE//Seism de 6,2 grade în Italia - 240 de morți