Deschidere parțială   Minsk    

Belarus a anulat vizele pentru SUA, UE și Japonia

Belarus a anunțat luni anularea obligativității vizelor pentru cetățenii din 80 de țări, inclusiv pentru țările UE, SUA și Japonia.

Potrivit unui decret semnat de Aleksandr Lukașenko, această măsură nu se referă totuși decât la sejururile cu o durată de cinci zile maximum.

Printre țările ai căror cetățeni vor fi scutiți de acum înainte de vize figurează 39 de state ale Europei, dar și Brazilia, Indonezia, SUA și Japonia.

Această decizie se adresează în primul rând ”partenerilor strategici ai Belarusului și celor care au introdus deja un regim fără vize pentru cetățenii săi” și vizează ”stimularea călătoriilor oamenilor de afaceri și ale turiștilor”, se menționează în decretul publicat de Președinția belarusă.

Conform sursei, cetățenii din Vietnam, Gambia, Honduras, India, China, Liban, Namibia și Samoa nu vor putea totuși să beneficieze de suprimarea vizelor pentru Belarus decât dacă dețin viză Schengen cu multiple intrări.

Decretul va intra în vigoare după o lună de la publicarea sa.

Articolul anterior

Grecia: Consulul Rusiei a fost gasit mort în apartamentul său

Articolul următor

UPDATE // SUA expulzează 35 de agenți secreți ruși, ca măsură de retaliere față de ingerințele Rusiei în alegerile prezidențiale