Esențial

FOTO: Report.md
Confirmat   Washington    

Secretarul de stat al SUA, Michael R. Pompeo, i-a declarat neeligibili pentru obținerea vizelor de intrare pe teritoriul SUA pe oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc, pe soția sa Oxana Childescu, pe fiul său Timofei Plahotniuc, și pe copilul minor al lui Vlad Plahotniuc.

Mai mult
Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție / Foto: Report.md
Justiție sau Politică?   Chișinău    

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut pentru 72 de ore. Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale a comunicat pentru „ZdG” că Morari a fost reținut pentru „abuz în serviciu” și „fals în acte publice”.

Mai mult
Sondaj   Chișinău    

Aproape 60 la sută dintre moldoveni ar opta, în cazul unui eventual referendum, pentru aderarea țării la UE, dar îl creditează pe pro-rusul Igor Dodon cu cele mai multe șanse la alegerile prezidențiale din 2020.

Mai mult
Tendințe în educație   Chișinău    

Tekwill caută parteneri - companii/ONG-uri -, cu ajutorul cărora să extindă și în afara capitalei activitățile educaționale pentru copii.

Mai mult
   

Mai mult
   

Elevii din România au obținut cele mai slabe rezultate din ultimii nouă ani la testele de evaluare PISA, care arată performanțele sistemelor de învățământ din întreaga lume.

Mai mult
DGcademy.com    

21,51 miliarde euro a primit România fonduri europene pentru învățământ. Cât va mai primi - depinde de negociatorii români. Răspunsurile Comisiei Europene pentru DGcademy* compun povestea celui mai important finanțator internațional pentru educație.

Mai mult
Investigație   Orhei    

OrheiLand – minunea-nepereche a Orheiului şi, poate, a întregii Moldove, care pare să fi apărut doar dintr-o uşoară mişcare a baghetei magice a lui Ilan Șor, are în spate o poveste demnă de atenția procurorilor. Deocamdată, multe detalii despre „marea filantropie” sunt ținute în mare taină. Vorbim de o combinație bine calculată, cu bătaie lungă, pusă în aplicare prin metode întortocheate, cu bani „minunați”, se arată într-o investigație publicată de radioorhei.info.

Mai mult