Esențial

Din cauza restanțelor   Chișinău    

Părinții sau buneii își omoară copii și nepoții. Soții curmă viețile soțiilor sau invers. Tragediile de săptămâna trecută au făcut să încremenească o țară întreagă. Experții în domeniul drepturilor omului sună alarma și spun că cea mai mare vină o poartă autoritățile – acestea nu oferă suficientă protecție victimelor violenței domestice.

Mai mult
Rampă de acces la intrarea în sediul unei bănci din sectorul Râșcani al capitalei / FOTO: Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități din Moldova
Realitate   Chișinău    

Acum șase ani, Moldova se angaja, la nivel internațional, că va înceta discriminarea celor peste 180 de mii de persoane cu nevoi speciale și va crea condiții egale tuturor cetățenilor,  indiferent de problemele fizice și intelectuale pe care le au. Promisiunile au rămas doar pe hârtie.


Mai mult
Analistul politic lituanian Vytautas Keršanskas / FOTO: Facebook
  Chișinău    

Analistul politic al „Eastern Europe Studies Centre”, Vytautas Keršanskas, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Report.md despre perspectiva europeană și provocările întâmpinate de Republica Moldova pe acest parcurs.


Mai mult
Interviu   Chișinău    

Ex-ambasadorul Republicii Moldova la Washington, Igor Munteanu, director executiv al IDIS „Viitorul”, a trasat zece „linii roșii” de care autoritățile de la Chișinău și prietenii externi ai Republicii Moldova trebuie să țină cont la negocierile în problema transnistreană, pentru a nu cădea într-o capcană întinsă de Rusia. 

Mai mult
Proiect   Chișinău    

15 jurnaliști din Republica Moldova vor fi specializați în jurnalism de investigație, instrumente multimedia și politici publice regionale și europene.


Mai mult
Ecoul terorii   Chișinău    

Astăzi se împlinesc 67 de ani de la cel mai mare val al deportărilor staliniste organizate în Basarabia. Statisticile oficiale vorbesc despre mai bine de 35 mii de persoane, care, în noaptea de 5 spre 6 iulie 1949,  au fost scoase cu armele din casele lor, urcate în vagoane de vite și duse în Siberia.


Mai mult
Vizită decisivă   Chișinău    

O misiune a FMI cu mandat de negociere a unui nou acord de finanțare a sosit marți la Chișinău. Vizita are loc în timp ce informații șocante despre furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar ies la iveală.


Mai mult
Veaceslav Negruța, ex-ministru al Finanțelor  /  FOTO: jurnal.md
Semnal în ajunul vizitei misiunii FMI   Chișinău    

Mâine, 5 iulie, în Republica Moldova va sosi o misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI), abilitată să iniţieze discuţii pentru semnarea unui memorandum. Autoritățile mizează pe acest document, deoarece el ar putea debloca creditarea și din partea altor parteneri de dezvoltare, inclusiv pentru creditul românesc de 150 milioane de euro.

Mai mult