Esențial

Propagandă și război-hibrid   Chișinău    

Propaganda este parte a războiului-hibrid – este, de fapt, unul dintre semnalele care ar trebui să pună pe jar autoritățile statului asupra căruia se exercită propaganda. La apariția unor astfel de semnale, autoritățile sunt obligate să întreprindă măsuri pentru securizarea spațiului informațional. Subiectul a fost abordat de Hanna Shelest, editor-șef al revistei „Ukraine-Analytica” și membru al Consiliului pentru Politică Externă din Ucraina în interviul acordat portalului report.md.

Mai mult
UE - Moldova   Chișinău    

Faptul că unii oficiali de la Chișinău au lăsat să se înțeleagă că doar o treime din miliardul furat ar putea fi recuperat, nu este acceptabil pentru UE. Partenerii de dezvoltare ai Moldovei cer ca întreaga sumă să fie întoarsă cetățenilor, iar vinovații să fie pedepsiți. Eurodeputatul Siegfried Mureșan a oferit un interviu în exclusivitate portalului report.md.

Mai mult
  Chișinău    

Analistul politic al Fundaţiei Jamestown din Washington, Vladimir Socor, a acordat un interviu, în exclusivitate pentru report.md, despre influența oligarhului Vlad Plahotniuc asupra politicului din Republica Moldova, despre alegerile prezidențiale din toamnă și despre șansele recuperării Transnistriei. 


Mai mult
Eurodeputatul român Siegfried Mureşan la Chișinău   /   FOTO: report.md
Semnale de la Bruxelles   Chișinău    

Popular-europenii (cel mai influent partid din Parlamentul European) au solicitat partidelor de centru-dreapta din Republica Moldova să înainteze un candidat unic la alegerile prezidențiale din toamnă, din primul tur.

Mai mult
Semnal de alarmă   Chișinău    

Divorțurile devin o modă atât în Republica Moldova, cât şi în întreaga Europă. Ziua Familiei, sărbătorită la nivel mondial la 15 mai, a ajuns să fie celebrată de mulţi copii doar alături de mame (de cele mai multe ori).

Mai mult
Paradă controversată   Tiraspol    

Diplomația de la Chișinău și-a exprimat doar nedumerirea după ce militarii ruși au mărșăluit, alături de soldații forțelor separatiste, la parada militară organizată, pe 9 mai, la Tiraspol. Reacția Ministerului de Externe și Integrării Europene de la Chișinău a venit abia a doua zi, pe 10 mai.

Mai mult
Fără garanții de securitate   Chișinău    

Noua Strategie Naţională de Securitate a Republicii Moldova este finalizată în proporție de 98%, susține secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Alexei Barbăneagră. Experții spun în document „logica politică domina asupra interesului național”.

Mai mult
Interviu   Chișinău    

Cea mai recenta măsurare în cadrul Barometrului Opiniei Publice (BOP), data publicității miercuri de Institutul de Politici Publice, confirmă prăbuşirea popularităţii partidelor declarate pro-europene care domină scena politică începând cu 2009. Terenul cedat este recuperat de partidele din opoziţie.

Mai mult