Esențial

În Republica Moldova unii primesc pensii mai mici de 1000 de lei, iar alţii - mai mari de 36.000 lei
Echitate în stil moldovenesc   Chișinău    

Guvernul a aprobat modificări la Regulamentul cu privire la modul de calculare a pensiilor. De fapt, autorităţile doar vor să camufleze „moartea clinică” a sistemului de pensionare din Republica Moldova.

Mai mult
Pericol sau marketing?   Chișinău    

Săpunul antibacterian a fost interzis în Statele Unite, după ce mai multe studii au demonstrat că ingredientele antibacteriene pot face mai mult rău decât bine pe termen lung. O decizie similară ar fi binevenită şi în Republica Moldova, susţin medicii dermatologi. 

Mai mult
Suspect   Bruxelles    

Guvernarea de la Chișinău a mai primit o palmă din partea unei instituții europene. Începând cu anul 2007, Moldova a primit 782 de milioane Euro din partea Uniunii Europene, ceea ce reprezintă 37 de euro anual per capita - cea mai mare asistență pentru o țară din Parteneriatul Estic.


Mai mult
Efectul miturilor false   Chișinău    

Medicii sună alarma: numărul copiilor diagnosticaţi cu tusă convulsivă creşte alarmant din cauza nevaccinării. Refuzul părinţilor de a-şi imuniza copiii ar putea duce la reapariţia unor boli grave în Moldova, precum difteria sau poliomielita.


Mai mult
Enigmă   Chișinău    

Numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul de Stat (RSA) la 22 august este de 3 237 032 – cu mult peste numărul total al populației țării.


Mai mult
După ploile cu grindină din iulie, Guvernul a distribuit mii de foi de ardezie care conţin azbest sinistraţilor din raionul Ungheni
„Amendamentul Zagorodnîi”   Chișinău    

Azbestul a fost interzis prin lege în Moldova, dar va continua să fie utilizat. Şi asta pentru că din cele şase forme de azbest, interzise în Uniunea Europeană ca fiind cancerigene, în Republica Moldova au nimerit sub incidenţa legii numai cinci forme. Silicatul fibros crisotil, cea mai răspândită formă de azbest, la fel de periculoasă ca şi restul formelor, a rămas în afara legii datorită unui amendament depus de deputatul Anatolie Zagorodnîi şi aprobat fulgerător de Parlament.

Mai mult
Periculos   Chișinău    

Toate lacurile din Chişinău conţin bacterii periculoase pentru sănătate şi nu sunt recomandate pentru scăldat. În ciuda avertismentelor lansate de medicii igienişti, oamenii aleg să se răcorească în apele infestate.

 

Mai mult
Justiție suspectă   Chișinău    

Principalul suspect în dosarul devalizării „Băncii de Economii”, Ilan Shor, a fost eliberat din izolator și plasat astăzi în arest la domiciliu pentru 30 de zile de către judecătorii Curții de Apel. În paralel, procurorii anticorupție au reținut trei șefi de la BNM care ar fi permis spălarea a 20 de miliarde de dolari prin intermediul Moldinconbank.


Mai mult