Esențial

Semnal de alarmă   Chișinău    

Divorțurile devin o modă atât în Republica Moldova, cât şi în întreaga Europă. Ziua Familiei, sărbătorită la nivel mondial la 15 mai, a ajuns să fie celebrată de mulţi copii doar alături de mame (de cele mai multe ori).

Mai mult
Paradă controversată   Tiraspol    

Diplomația de la Chișinău și-a exprimat doar nedumerirea după ce militarii ruși au mărșăluit, alături de soldații forțelor separatiste, la parada militară organizată, pe 9 mai, la Tiraspol. Reacția Ministerului de Externe și Integrării Europene de la Chișinău a venit abia a doua zi, pe 10 mai.

Mai mult
Fără garanții de securitate   Chișinău    

Noua Strategie Naţională de Securitate a Republicii Moldova este finalizată în proporție de 98%, susține secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Alexei Barbăneagră. Experții spun în document „logica politică domina asupra interesului național”.

Mai mult
Interviu   Chișinău    

Cea mai recenta măsurare în cadrul Barometrului Opiniei Publice (BOP), data publicității miercuri de Institutul de Politici Publice, confirmă prăbuşirea popularităţii partidelor declarate pro-europene care domină scena politică începând cu 2009. Terenul cedat este recuperat de partidele din opoziţie.

Mai mult
Efectele corupției și proastei guvernări   Chișinău    

Sondajul „Barometrul Opiniei Publice” lansat miercuri la Chișinău de Institutul de Politici Publice reconfirmă numele favoriților Igor Dodon (pro-rus) și Maia Sandu (pro-european) la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Mai mult
Militarii SUA, salutați de localnici - huiduiți de oamenii lui Putin din Moldova / FOTO: Sorin Bucătaru
Electoral, s-au speriat   Chișinău    

Peste 100 de blindate americane au intrat marți din România în Republica Moldova, pentru a participa, în premieră, în comun cu militarii moldoveni, la exercițiul militar "Dragon Pioneer 2016", în perioada 3 mai - 20 mai.

Mai mult
Moldova pe locul 76 în clasamentul libertății presei în 2016, cu patru poziții mai prost ca în 2015 / FOTO: report.md
Concluzia organizației „Reporteri Fără Frontiere”   Chișinău    

"Sunt momente întunecate pentru presă, libertatea de exprimare și drepturilor omului în general", spune avocatul şi militantul egiptean pentru drepturile omului, Gamal Eid. Împotriva lui și a altui militant pentru drepturile omului, Hossam Bahgar, a fost intentat un proces, la Cairo, cei doi fiind acuzaţi de "defăimarea ţării". Verdictul este incert.

Mai mult
Haos total! Centrul Chișinăului arată ca un abator / FOTO: report.md
Ca la poarta Iadului   Chișinău    

În timp ce legislația Uniunii Europene în domeniul alimentar protejează cetățenii, oferindu-le produse sigure, la Chișinău, indiferența autorităților pune consumatorii în pericol.

Mai mult