Esențial

Stabilitate în detrimentul democrației   Chișinău    

Partidele care conduc astăzi Republica Moldova (PDM și PL) se bucură de încrederea a numai 8,5% din electorat. 80% din cetățeni își doresc alegeri parlamentare anticipate.

Mai mult
Primul lot de foi de ardezie a ajuns la Petrești / FOTO: Natalia Junghietu „expresul.com”
Pomană otrăvită   Chișinău    

După ce acum o jumătate de an Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care interzice fabricarea, importul și comercializarea produselor ce conțin azbest, ca fiind o substanţă cancerigenă, Guvernul Filip distribuie de câteva zile, în regim de urgenţă, mii de foi de ardezie care conţin azbest sinistraţilor din raionul Ungheni.

Mai mult
Membrii Asociației Moldovenilor din Marea Britanie
Moldoveni la Londra   Londra    

În ajunul referendumului din Marea Britanie, când britanicii vor decide dacă vor mai rămâne în marea familie europeană, Laura Sili, preşedinta Asociației Moldovenilor din această ţară ne-a acordat un interviu în care s-a referit inclusiv la șansele integrării europene a Republicii Moldova. Tânăra este originară din Chişinău.

Mai mult
Fântâna din care beau apă localnicii din satul Lărguţa, raionul Cantemir / FOTO: Report.md
Izvorul vieții   Oxentea    

A trecut mai mult de un deceniu de când Republica Moldova şi-a asumat angajamentul internaţional de a îmbunătăţi calitatea apei potabile. În timp ce Uniunea Europeană îşi sporeşte atenția față de apa consumată de cetăţenii din spaţiul comunitar, moldovenii continuă să bea apă nefiltrată din fântâni necurăţate și neigienizate de zeci de ani.

Mai mult
Propagandă și război-hibrid   Chișinău    

Propaganda este parte a războiului-hibrid – este, de fapt, unul dintre semnalele care ar trebui să pună pe jar autoritățile statului asupra căruia se exercită propaganda. La apariția unor astfel de semnale, autoritățile sunt obligate să întreprindă măsuri pentru securizarea spațiului informațional. Subiectul a fost abordat de Hanna Shelest, editor-șef al revistei „Ukraine-Analytica” și membru al Consiliului pentru Politică Externă din Ucraina în interviul acordat portalului report.md.

Mai mult
UE - Moldova   Chișinău    

Faptul că unii oficiali de la Chișinău au lăsat să se înțeleagă că doar o treime din miliardul furat ar putea fi recuperat, nu este acceptabil pentru UE. Partenerii de dezvoltare ai Moldovei cer ca întreaga sumă să fie întoarsă cetățenilor, iar vinovații să fie pedepsiți. Eurodeputatul Siegfried Mureșan a oferit un interviu în exclusivitate portalului report.md.

Mai mult
  Chișinău    

Analistul politic al Fundaţiei Jamestown din Washington, Vladimir Socor, a acordat un interviu, în exclusivitate pentru report.md, despre influența oligarhului Vlad Plahotniuc asupra politicului din Republica Moldova, despre alegerile prezidențiale din toamnă și despre șansele recuperării Transnistriei. 


Mai mult
Eurodeputatul român Siegfried Mureşan la Chișinău   /   FOTO: report.md
Semnale de la Bruxelles   Chișinău    

Popular-europenii (cel mai influent partid din Parlamentul European) au solicitat partidelor de centru-dreapta din Republica Moldova să înainteze un candidat unic la alegerile prezidențiale din toamnă, din primul tur.

Mai mult