Esențial

Luxul de după lacăt. Aşa arată saloanele nefuncţionale ale Blocului Curativ al Spitalului de Urgenţă din Chişinău /  FOTO: Report.md
Luxul secret   Chișinău    

Au trecut aproape doi ani de la inaugurarea Blocul Curativ al Spitalului de Urgenţă din Chişinău, însă acesta așa și nu funcţionează. Edificiul, pentru care s-au investit milioane din bugetul de stat stă „conservat”. Numai anul trecut, administraţia instituţiei a cheltuit peste un milion de lei pentru întreţinerea lui.


Mai mult
Lumi paralele   Chișinău    

Termenul de implementare a „foii de parcurs” pentru reforme prioritare, pe care Guvernul de la Chișinău și-a asumat-o în luna martie 2016, la Bruxelles, a expirat duminică, 31 iulie.


Mai mult
Combatem timid și și invizibil   Chișinău    

Au trecut două luni de la intrarea în vigoare a legii care reglementează controlul tutunului, dar mai vedem la terase, în stații sau pe stradă oameni care fumează în spațiul public, fără a suporta vreo consecință dictată de noua lege.

Mai mult
Siguranță în trafic   Chișinău    

De trei ani, scaunul auto destinat transportării copiilor cu mașina este reglementat în Codul rutier al Republicii Moldova. Deși s-a dovedit că acest mijloc de protecție poate salva viața copiilor în situații excepționale, amenzile mici, aplicate pentru aceste abateri, nu-i disciplinează pe șoferi.

Mai mult
Semnal de alarmă   Chișinău    

Analistul politic al Fundației  „Jamestown” din SUA, Vladimir Socor, trage un semnal de alarmă ca urmare a declarațiilor făcute marți de către premierul Pavel Filip și ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier. Analistul politic internațional se declară îngrijorat de abordarea pe care o au cei doi față de problema transnistreană.


Mai mult
Practici europene   Chișinău    

Angajatorii din Republica Moldova vor trebui să asigure condiţii minime de securitate şi sănătate în muncă pentru lucrul la calculator, aşa cum o fac deja de mult timp angajatorii din UE.


Mai mult
  Chișinău    

Mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Veaceslav Platon în dosarul „jaful secolului”. Mai mult, Platon este dat în căutare internaţională. Veaceslav Platon a comentat, în cadrul unui interviu acordat portalului Anticoruptie.md, acuzațiile lansate de procurori luni, 25 iulie, privind implicarea lui în furtul de la „Banca de Economii”.

Mai mult
Subtilități politice   Chișinău    

Sfârșitul lui octombrie se anunță plin de evenimente de rezonanță în Republica Moldova. Alegerile prezidențiale din 30 octombrie ar putea fi generatorul instabilității regizate de gruparea oligarhică aflată la putere.

Mai mult