Esențial

Moldova pe locul 76 în clasamentul libertății presei în 2016, cu patru poziții mai prost ca în 2015 / FOTO: report.md
Concluzia organizației „Reporteri Fără Frontiere”

"Sunt momente întunecate pentru presă, libertatea de exprimare și drepturilor omului în general", spune avocatul şi militantul egiptean pentru drepturile omului, Gamal Eid. Împotriva lui și a altui militant pentru drepturile omului, Hossam Bahgar, a fost intentat un proces, la Cairo, cei doi fiind acuzaţi de "defăimarea ţării". Verdictul este incert.

Mai mult
Haos total! Centrul Chișinăului arată ca un abator / FOTO: report.md
Ca la poarta Iadului

În timp ce legislația Uniunii Europene în domeniul alimentar protejează cetățenii, oferindu-le produse sigure, la Chișinău, indiferența autorităților pune consumatorii în pericol.

Mai mult
Cernobîl

30 de ani de la catastrofa din Cernobîl: Explozia din 1986 a fost echivalentă cu deflagraţia a 200 de bombe care au fost aruncate în Hiroshima şi Nagasaki la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial.

Mai mult
„Bombă” cu ceas, amplasată între blocurile locative din Chișinău / FOTO: report.md
Moratoriu sfidat

În pofida moratoriului instituit acum două luni de Primăria Chişinău pentru proiectarea și construcția stațiilor de alimentare cu produse petroliere, în sectoarele Buiucani şi Râşcani se lucrează de zor la ridicarea unor benzinării noi. 

Mai mult
Corupția și proasta guvernare sărăcesc poporul Republicii Moldova / FOTO: report.md
Raport ignorat

Referințele la Republica Moldova din raportul anual al Departamentului de Stat al SUA, privind respectarea drepturilor omului la nivel mondial în 2015, denotă o degradare fără precedent a situației în domeniul combaterii corupției.

Mai mult
Christian Mihr, șeful pe Germania al organizației Reporteri fără frontiere

Organizația Reporteri fără frontiere a dat publicității raportul pe 2016 privind respectarea libertății presei. Țările cu cea mai mare libertate a presei sunt Finlanda, Olanda și Norvegia. Cea mai proastă situație se înregistrează în Turkmenistan, Coreea de Nord și Eritreea.

Mai mult
Operațiunea: „Camuflăm efectele corupției”

Autoritățile de la Chișinău pregătesc un proiect de lege care va reglementa utilizarea dronelor. Experţii atenţionează însă asupra restricţiilor care se impun la utilizarea acestor dispozitive, pentru a nu încălca drepturile jurnaliştilor de investigaţie.

Mai mult
Granit de zeci de mii de euro pe pieptul răposaților / FOTO: report.md
Ostaticii unei mentalități perimate

Chişinăul ar putea rămâne, în următorii doi ani, fără locuri de veci, chiar dacă aici se află unul dintre cele mai mari cimitire din Europa, „Sfântul Lazăr”, cunoscut în popor şi sub numele „Doina”. 

Mai mult