Esențial

Interviu   Chișinău    

Ex-ambasadorul Republicii Moldova la Washington, Igor Munteanu, director executiv al IDIS „Viitorul”, a trasat zece „linii roșii” de care autoritățile de la Chișinău și prietenii externi ai Republicii Moldova trebuie să țină cont la negocierile în problema transnistreană, pentru a nu cădea într-o capcană întinsă de Rusia. 

Mai mult
Proiect   Chișinău    

15 jurnaliști din Republica Moldova vor fi specializați în jurnalism de investigație, instrumente multimedia și politici publice regionale și europene.


Mai mult
Ecoul terorii   Chișinău    

Astăzi se împlinesc 67 de ani de la cel mai mare val al deportărilor staliniste organizate în Basarabia. Statisticile oficiale vorbesc despre mai bine de 35 mii de persoane, care, în noaptea de 5 spre 6 iulie 1949,  au fost scoase cu armele din casele lor, urcate în vagoane de vite și duse în Siberia.


Mai mult
Vizită decisivă   Chișinău    

O misiune a FMI cu mandat de negociere a unui nou acord de finanțare a sosit marți la Chișinău. Vizita are loc în timp ce informații șocante despre furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar ies la iveală.


Mai mult
Veaceslav Negruța, ex-ministru al Finanțelor  /  FOTO: jurnal.md
Semnal în ajunul vizitei misiunii FMI   Chișinău    

Mâine, 5 iulie, în Republica Moldova va sosi o misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI), abilitată să iniţieze discuţii pentru semnarea unui memorandum. Autoritățile mizează pe acest document, deoarece el ar putea debloca creditarea și din partea altor parteneri de dezvoltare, inclusiv pentru creditul românesc de 150 milioane de euro.

Mai mult
La doi ani de la semnarea Acordul de Asociere la UE   Chișinău    

Cel mai important document semnat între Republica Moldova și UE (Acordul de Asociere cu componenta DCFTA) a intrat vineri, 1 iulie, în vigoare. Guvernanții de la Chișinău au profitat de această ocazie pentru a-și asuma meritele, în timp ce societatea civilă a criticat puterea din cauza restanțelor și mimării reformelor cerute de UE.


Mai mult
Laura Codruţa Kövesi, la intalnirea cu delegatia din Republica Moldova
Vizită de studiu   București    

O delegație din Republica Moldova s-a interesat de modul cum s-a declanșat în România lupta contra marilor corupți, Republica Moldova având dificultăți mari la acest capitol.


Mai mult
FOTO: report.md
În ziua condamnării lui Filat   Chișinău    

Condamnarea ex-premierului moldovean Vlad Filat la 9 ani de închisoare cu executare de către prima instanță nu a convins societatea de faptul că s-a făcut justiție în acest caz, chiar dacă la nivelul societății se resimte o dorință mare de răzbunare contra marilor corupți.


Mai mult