Esențial

Analistul politic al Fundaţiei Jamestown din Washington, Vladimir Socor, a acordat un interviu, în exclusivitate pentru report.md, despre influența oligarhului Vlad Plahotniuc asupra politicului din Republica Moldova, despre alegerile prezidențiale din toamnă și despre șansele recuperării Transnistriei. 


Mai mult
Eurodeputatul român Siegfried Mureşan la Chișinău   /   FOTO: report.md
Semnale de la Bruxelles

Popular-europenii (cel mai influent partid din Parlamentul European) au solicitat partidelor de centru-dreapta din Republica Moldova să înainteze un candidat unic la alegerile prezidențiale din toamnă, din primul tur.

Mai mult
Semnal de alarmă

Divorțurile devin o modă atât în Republica Moldova, cât şi în întreaga Europă. Ziua Familiei, sărbătorită la nivel mondial la 15 mai, a ajuns să fie celebrată de mulţi copii doar alături de mame (de cele mai multe ori).

Mai mult
Paradă controversată

Diplomația de la Chișinău și-a exprimat doar nedumerirea după ce militarii ruși au mărșăluit, alături de soldații forțelor separatiste, la parada militară organizată, pe 9 mai, la Tiraspol. Reacția Ministerului de Externe și Integrării Europene de la Chișinău a venit abia a doua zi, pe 10 mai.

Mai mult
Fără garanții de securitate

Noua Strategie Naţională de Securitate a Republicii Moldova este finalizată în proporție de 98%, susține secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Alexei Barbăneagră. Experții spun în document „logica politică domina asupra interesului național”.

Mai mult
Interviu

Cea mai recenta măsurare în cadrul Barometrului Opiniei Publice (BOP), data publicității miercuri de Institutul de Politici Publice, confirmă prăbuşirea popularităţii partidelor declarate pro-europene care domină scena politică începând cu 2009. Terenul cedat este recuperat de partidele din opoziţie.

Mai mult
Efectele corupției și proastei guvernări

Sondajul „Barometrul Opiniei Publice” lansat miercuri la Chișinău de Institutul de Politici Publice reconfirmă numele favoriților Igor Dodon (pro-rus) și Maia Sandu (pro-european) la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Mai mult
Militarii SUA, salutați de localnici - huiduiți de oamenii lui Putin din Moldova / FOTO: Sorin Bucătaru
Electoral, s-au speriat

Peste 100 de blindate americane au intrat marți din România în Republica Moldova, pentru a participa, în premieră, în comun cu militarii moldoveni, la exercițiul militar "Dragon Pioneer 2016", în perioada 3 mai - 20 mai.

Mai mult