Esențial

Semnal de alarmă   Chișinău    

Analistul politic al Fundației  „Jamestown” din SUA, Vladimir Socor, trage un semnal de alarmă ca urmare a declarațiilor făcute marți de către premierul Pavel Filip și ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier. Analistul politic internațional se declară îngrijorat de abordarea pe care o au cei doi față de problema transnistreană.


Mai mult
Practici europene   Chișinău    

Angajatorii din Republica Moldova vor trebui să asigure condiţii minime de securitate şi sănătate în muncă pentru lucrul la calculator, aşa cum o fac deja de mult timp angajatorii din UE.


Mai mult
  Chișinău    

Mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Veaceslav Platon în dosarul „jaful secolului”. Mai mult, Platon este dat în căutare internaţională. Veaceslav Platon a comentat, în cadrul unui interviu acordat portalului Anticoruptie.md, acuzațiile lansate de procurori luni, 25 iulie, privind implicarea lui în furtul de la „Banca de Economii”.

Mai mult
Subtilități politice   Chișinău    

Sfârșitul lui octombrie se anunță plin de evenimente de rezonanță în Republica Moldova. Alegerile prezidențiale din 30 octombrie ar putea fi generatorul instabilității regizate de gruparea oligarhică aflată la putere.

Mai mult
Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Philip Batson, arată cartonaș roșu corupției din Moldova
Ambasadorul Marii Britanii în Moldova:   Chișinău    

Corupția, amestecul politicului în treburile instituțiilor statului și problemele legate de independența mass-media – sunt trei obstacole care, în opinia ambasadorului Marii Britanii în Republica Moldova, Philip Batson,  stau în calea democratizării țării. Diplomatul a oferit un interviu pentru Report.md în care a menționat că imaginea Moldovei poate fi schimbată doar prin acțiuni ferme ale guvernaților și prin implementarea reformelor.


Mai mult
Din cauza restanțelor   Chișinău    

Părinții sau buneii își omoară copii și nepoții. Soții curmă viețile soțiilor sau invers. Tragediile de săptămâna trecută au făcut să încremenească o țară întreagă. Experții în domeniul drepturilor omului sună alarma și spun că cea mai mare vină o poartă autoritățile – acestea nu oferă suficientă protecție victimelor violenței domestice.

Mai mult
Rampă de acces la intrarea în sediul unei bănci din sectorul Râșcani al capitalei / FOTO: Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități din Moldova
Realitate   Chișinău    

Acum șase ani, Moldova se angaja, la nivel internațional, că va înceta discriminarea celor peste 180 de mii de persoane cu nevoi speciale și va crea condiții egale tuturor cetățenilor,  indiferent de problemele fizice și intelectuale pe care le au. Promisiunile au rămas doar pe hârtie.


Mai mult
Analistul politic lituanian Vytautas Keršanskas / FOTO: Facebook
  Chișinău    

Analistul politic al „Eastern Europe Studies Centre”, Vytautas Keršanskas, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Report.md despre perspectiva europeană și provocările întâmpinate de Republica Moldova pe acest parcurs.


Mai mult