Esențial

Presiuni   Chișinău    

Autoritățile de la Chișinău au promis că vor avea, la începutul anului viitor, un proiect propriu privind statutul special al regiunii transnistrene. Informația vine din partea reprezentatului special al președintelui OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Cord Meier-Klodt. 

Mai mult
Mihail Samus / FOTO: Uatoday.tv
Antipropagandă   Kiev    

Președintele rus, Vladimir Putin, ca om din KGB, acționează prin „operațiuni speciale”, iar cei pe care îi susține Kremlinul vor fi obligați să raporteze și să facă lobby intereselor rusești. Este opinia directorului adjunct al Centrului pentru armată conversie și studii de dezarmare din Kiev, Mihail Samus.

Mai mult
  Chișinău    

Recenta decizie a autorităților moldovene de a pune pe umerii cetățenilor 1 miliard de dolari furați din sistemul bancar, pentru a debloca relațiile cu FMI, a generat proteste și furie în rândul populației în ajunul alegerilor prezidențiale din 30 octombrie.

Mai mult
Panou în orașul Dubăsari / FOTO: Report.md
Reportaj   Cocieri    

A început campania electorală. Pe ambele maluri ale Nistrului. În timp ce pe malul drept făgăduințele electorale curg râuri, în stânga Nistrului (în regiunea transnistreană) unii oameni nici nu știu când sunt alegerile și cine sunt candidații.

Mai mult
Guvernarea renegată se apără cu poliție de propriul popor / FOTO: Report.md
Învestit pe furiș   Chișinău    

Moțiunea de cenzură inițiată de opoziție (de socialişti, comunişti şi liberal-democraţi) împotriva Guvernului condus de Pavel Filip a eșuat. Executivul a fost „salvat” prin boicot de către majoritatea parlamentară controlată de Partidul Democrat. Ședința a fost convocată subit, după Ziua Națională a Vinului, mizându-se pe faptul că opoziția nu va reuși să-și mobilizeze rapid susținătorii la proteste.

Mai mult
Johannes Hahn și Pavel Filip semnează Acordul de finanţare pentru reforma administrației publice / FOTO: report.md
Corupția a distrus credibilitatea Moldovei   Chișinău    

Aflat luni la Chișinău, într-o vizită de evaluare a procesului de implementare a reformelor, Comisarul european pentru politică de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, le-a cerut autorităților moldovene să implementeze reformele votate de Parlament în ultimul an, nu doar să le bifeze statistic.

Mai mult
FOTO: Report.md
În UE, cultura unește   Chișinău    

UE se pregătește să declare anul 2018 „Anul european al patrimoniului cultural”, iar la Chișinău autoritățile decid demolarea edificiilor culturale în favoarea teraselor.

Mai mult
Vila Borsec, România / FOTO: vilaborsec.ro
Investigație   Borsec    

Micuţa localitate Borsec din judeţul Harghita, România, este de ani buni locul preferat de vacanţă al unor demnitari moldoveni. În această vară, însuşi şeful statului, Nicolae Timofti, şi-a petrecut aici o săptămână din concediu la o vilă renumită în zonă. Câtorva funcționari de la noi le place atât de mult la Borsec, încât au ajuns să cumpere aici proprietăţi valoroase.

Mai mult