Esențial

FOTO: Report.md
  Chișinău    

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan, care a făcut parte dintr-o misiune de monitorizare a alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a apreciat într-un interviu pentru Report.md că acestea au fost bine organizate, în pofida unor deficiențe care mai persistă.

Mai mult
FOTO: rfi.ro
În exclusivitate pentru Report.md   Chișinău    

Președintele Republicii Moldova are mai multe atribuții în domeniul politicii externe, chiar dacă nu este un factor decizional. Totul concurenții electorali s-au confruntat în pledoarii geopolitice – unii pentru Est, alții pentru Vest.

Mai mult
FOTO: Report.md
Cu ambulanța, organizat, la alegeri   Cocieri    

Locuitorii din câteva sate din stânga Nistrului sunt aduși la secțiile de votare cu autobuzele școlare și cu ambulanțele. Administrația raionului Dubăsari este la curent cu asemenea situații. Legislația electorală interzice folosirea resurselor administrative în scop electoral.

Mai mult
FOTO: Report.md
Alegeri prezidențiale   Chișinău    

Președintele Nicolae Timofti și-a exprimat dreptul de vot, dar a refuzat să facă declarații în fața presei, declarând că are „alte probleme”.

Mai mult
Opinie   Chișinău    

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan este doar un slogan electoral. De această părere este șeful Departamentului de evaluare strategică a Institutului de Economie Mondială și Relații Internațională din cadrul Academiei de Științe a Federației Ruse, Sergey Utkin.

Mai mult
Investigație   București    

O vilă, o piscină cât un apartament și o gheretă albă cu un portar în ea. E cadru banal de Pipera, zonă rezidențială în nordul Bucureștiului, numai că aici, pe strada Erou Iancu Nicolae (nr. 85 P) și-a înregistrat adresa de domiciliu Vladimir Plahotniuc, cel mai influent oligarh din Republica Moldova. La zece ani după ce și-a luat cetățenia română.

Mai mult
Semnal de alarmă   Chișinău    

În Moldova, rata sinuciderilor a atins cote alarmante. Zilnic, cel puțin un om își pune capăt zilelor, iar alți doi încearcă să se sinucidă, dar sunt salvați. Specialiștii leagă această situație dramatică de sărăcia și criza socială din țară.

Mai mult
Interviu   Chișinău    

Sondajele publicate „pe surse” constituie tentative de inducere în eroare a electoratului, susține sociologul român Mircea Kivu. Într-un interviu acordat pentru Report.md el vorbește despre sondajele electorale și capacitatea lor de influențare a deciziei de vot.

Mai mult