Esențial

Enigmă   Chișinău    

Numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul de Stat (RSA) la 22 august este de 3 237 032 – cu mult peste numărul total al populației țării.


Mai mult
După ploile cu grindină din iulie, Guvernul a distribuit mii de foi de ardezie care conţin azbest sinistraţilor din raionul Ungheni
„Amendamentul Zagorodnîi”   Chișinău    

Azbestul a fost interzis prin lege în Moldova, dar va continua să fie utilizat. Şi asta pentru că din cele şase forme de azbest, interzise în Uniunea Europeană ca fiind cancerigene, în Republica Moldova au nimerit sub incidenţa legii numai cinci forme. Silicatul fibros crisotil, cea mai răspândită formă de azbest, la fel de periculoasă ca şi restul formelor, a rămas în afara legii datorită unui amendament depus de deputatul Anatolie Zagorodnîi şi aprobat fulgerător de Parlament.

Mai mult
Periculos   Chișinău    

Toate lacurile din Chişinău conţin bacterii periculoase pentru sănătate şi nu sunt recomandate pentru scăldat. În ciuda avertismentelor lansate de medicii igienişti, oamenii aleg să se răcorească în apele infestate.

 

Mai mult
Justiție suspectă   Chișinău    

Principalul suspect în dosarul devalizării „Băncii de Economii”, Ilan Shor, a fost eliberat din izolator și plasat astăzi în arest la domiciliu pentru 30 de zile de către judecătorii Curții de Apel. În paralel, procurorii anticorupție au reținut trei șefi de la BNM care ar fi permis spălarea a 20 de miliarde de dolari prin intermediul Moldinconbank.


Mai mult
Luxul de după lacăt. Aşa arată saloanele nefuncţionale ale Blocului Curativ al Spitalului de Urgenţă din Chişinău /  FOTO: Report.md
Luxul secret   Chișinău    

Au trecut aproape doi ani de la inaugurarea Blocul Curativ al Spitalului de Urgenţă din Chişinău, însă acesta așa și nu funcţionează. Edificiul, pentru care s-au investit milioane din bugetul de stat stă „conservat”. Numai anul trecut, administraţia instituţiei a cheltuit peste un milion de lei pentru întreţinerea lui.


Mai mult
Lumi paralele   Chișinău    

Termenul de implementare a „foii de parcurs” pentru reforme prioritare, pe care Guvernul de la Chișinău și-a asumat-o în luna martie 2016, la Bruxelles, a expirat duminică, 31 iulie.


Mai mult
Combatem timid și și invizibil   Chișinău    

Au trecut două luni de la intrarea în vigoare a legii care reglementează controlul tutunului, dar mai vedem la terase, în stații sau pe stradă oameni care fumează în spațiul public, fără a suporta vreo consecință dictată de noua lege.

Mai mult
Siguranță în trafic   Chișinău    

De trei ani, scaunul auto destinat transportării copiilor cu mașina este reglementat în Codul rutier al Republicii Moldova. Deși s-a dovedit că acest mijloc de protecție poate salva viața copiilor în situații excepționale, amenzile mici, aplicate pentru aceste abateri, nu-i disciplinează pe șoferi.

Mai mult