Esențial

Fără garanții de securitate

Noua Strategie Naţională de Securitate a Republicii Moldova este finalizată în proporție de 98%, susține secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Alexei Barbăneagră. Experții spun în document „logica politică domina asupra interesului național”.

Mai mult
Interviu

Cea mai recenta măsurare în cadrul Barometrului Opiniei Publice (BOP), data publicității miercuri de Institutul de Politici Publice, confirmă prăbuşirea popularităţii partidelor declarate pro-europene care domină scena politică începând cu 2009. Terenul cedat este recuperat de partidele din opoziţie.

Mai mult
Efectele corupției și proastei guvernări

Sondajul „Barometrul Opiniei Publice” lansat miercuri la Chișinău de Institutul de Politici Publice reconfirmă numele favoriților Igor Dodon (pro-rus) și Maia Sandu (pro-european) la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Mai mult
Militarii SUA, salutați de localnici - huiduiți de oamenii lui Putin din Moldova / FOTO: Sorin Bucătaru
Electoral, s-au speriat

Peste 100 de blindate americane au intrat marți din România în Republica Moldova, pentru a participa, în premieră, în comun cu militarii moldoveni, la exercițiul militar "Dragon Pioneer 2016", în perioada 3 mai - 20 mai.

Mai mult
Moldova pe locul 76 în clasamentul libertății presei în 2016, cu patru poziții mai prost ca în 2015 / FOTO: report.md
Concluzia organizației „Reporteri Fără Frontiere”

"Sunt momente întunecate pentru presă, libertatea de exprimare și drepturilor omului în general", spune avocatul şi militantul egiptean pentru drepturile omului, Gamal Eid. Împotriva lui și a altui militant pentru drepturile omului, Hossam Bahgar, a fost intentat un proces, la Cairo, cei doi fiind acuzaţi de "defăimarea ţării". Verdictul este incert.

Mai mult
Haos total! Centrul Chișinăului arată ca un abator / FOTO: report.md
Ca la poarta Iadului

În timp ce legislația Uniunii Europene în domeniul alimentar protejează cetățenii, oferindu-le produse sigure, la Chișinău, indiferența autorităților pune consumatorii în pericol.

Mai mult
Cernobîl

30 de ani de la catastrofa din Cernobîl: Explozia din 1986 a fost echivalentă cu deflagraţia a 200 de bombe care au fost aruncate în Hiroshima şi Nagasaki la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial.

Mai mult
„Bombă” cu ceas, amplasată între blocurile locative din Chișinău / FOTO: report.md
Moratoriu sfidat

În pofida moratoriului instituit acum două luni de Primăria Chişinău pentru proiectarea și construcția stațiilor de alimentare cu produse petroliere, în sectoarele Buiucani şi Râşcani se lucrează de zor la ridicarea unor benzinării noi. 

Mai mult