Esențial

FOTO: Report.md
Alegeri contestate   Chișinău    

Mii de tineri protestează la Chișinău față de rezultatele alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie, care îl dau câștigător pe liderul socialist, Igor Dodon.

Mai mult
FOTO: Report.md
La rece    

Candidatul care a spus că va denunța Acordul de Asociere cu UE și va federaliza Republica Moldova (cu păstrarea armatei ruse pe teritoriul național) a învins în turul doi al alegerilor prezidențiale din Moldova.

Mai mult
FOTO: Report.md
Denunță proasta organizare a scrutinului   Chișinău    

Candidatul pro-european la funcția de președinte, Maia Sandu, reclamă o serie de încălcări în procesului electoral, în special în diaspora. Maia Sandu sugerează că autoritățile intenționat nu au creat condiții ca cetățenii moldoveni de peste hotare să nu-și poată exercita dreptul la vot.

Mai mult
Moldovenii din Lisabona s-au mobilizat
Îşi iubesc ţara   Chișinău    

Mobilizare fără precedent pe reţelele de socializare a diasporei şi a tinerilor din Republica Moldova pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, dar şi primele semnale îngrijorătoare privind posibile tentative de fraudare a scrutinului au început să fie raportate de internauţi şi ONG-uri.

Mai mult
Sindromul Trump   Chișinău    

La Chişinău, socialistul pro-rus Igor Dodon jubilează după victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA.

Mai mult
  Chișinău    

Candidatul comun al forţelor antioligarhice, Maia Sandu, luptă în cel de-al doilea tur al alegerilor prezideţiale contra pro-rusului Igor Dodon fără resurse mediatice şi cu cheltuieli infime.

Mai mult
Președintele minciunii   Chișinău    

Atacurile suburbane împotriva Maiei Sandu, candidat pro-european la alegerile prezidențiale din 13.11., mobilizează diaspora și tinerii din Moldova împotriva pro-rusului Igor Dodon în cel de-al doilea tur de scrutin.

Mai mult
Destinația exporturilor R. Moldova (tendință valabilă în perioada 2013-2016)
Pragmatism   Chișinău    

Autoritățile de la Chișinău recunosc cu text deschis că CSI (Comunitatea Statelor Independente) este o organizație amorfă, controlată în totalitate de Rusia și supusă intereselor Moscovei, dar nu se grăbesc să renunțe la statutul de membru, invocând niște „facilitățile economice” care există doar pe hârtie.

Mai mult