Esențial

Membrii Asociației Moldovenilor din Marea Britanie
Moldoveni la Londra

În ajunul referendumului din Marea Britanie, când britanicii vor decide dacă vor mai rămâne în marea familie europeană, Laura Sili, preşedinta Asociației Moldovenilor din această ţară ne-a acordat un interviu în care s-a referit inclusiv la șansele integrării europene a Republicii Moldova. Tânăra este originară din Chişinău.

Mai mult
Fântâna din care beau apă localnicii din satul Lărguţa, raionul Cantemir / FOTO: Report.md
Izvorul vieții

A trecut mai mult de un deceniu de când Republica Moldova şi-a asumat angajamentul internaţional de a îmbunătăţi calitatea apei potabile. În timp ce Uniunea Europeană îşi sporeşte atenția față de apa consumată de cetăţenii din spaţiul comunitar, moldovenii continuă să bea apă nefiltrată din fântâni necurăţate și neigienizate de zeci de ani.

Mai mult
Propagandă și război-hibrid

Propaganda este parte a războiului-hibrid – este, de fapt, unul dintre semnalele care ar trebui să pună pe jar autoritățile statului asupra căruia se exercită propaganda. La apariția unor astfel de semnale, autoritățile sunt obligate să întreprindă măsuri pentru securizarea spațiului informațional. Subiectul a fost abordat de Hanna Shelest, editor-șef al revistei „Ukraine-Analytica” și membru al Consiliului pentru Politică Externă din Ucraina în interviul acordat portalului report.md.

Mai mult
UE - Moldova

Faptul că unii oficiali de la Chișinău au lăsat să se înțeleagă că doar o treime din miliardul furat ar putea fi recuperat, nu este acceptabil pentru UE. Partenerii de dezvoltare ai Moldovei cer ca întreaga sumă să fie întoarsă cetățenilor, iar vinovații să fie pedepsiți. Eurodeputatul Siegfried Mureșan a oferit un interviu în exclusivitate portalului report.md.

Mai mult

Analistul politic al Fundaţiei Jamestown din Washington, Vladimir Socor, a acordat un interviu, în exclusivitate pentru report.md, despre influența oligarhului Vlad Plahotniuc asupra politicului din Republica Moldova, despre alegerile prezidențiale din toamnă și despre șansele recuperării Transnistriei. 


Mai mult
Eurodeputatul român Siegfried Mureşan la Chișinău   /   FOTO: report.md
Semnale de la Bruxelles

Popular-europenii (cel mai influent partid din Parlamentul European) au solicitat partidelor de centru-dreapta din Republica Moldova să înainteze un candidat unic la alegerile prezidențiale din toamnă, din primul tur.

Mai mult
Semnal de alarmă

Divorțurile devin o modă atât în Republica Moldova, cât şi în întreaga Europă. Ziua Familiei, sărbătorită la nivel mondial la 15 mai, a ajuns să fie celebrată de mulţi copii doar alături de mame (de cele mai multe ori).

Mai mult
Paradă controversată

Diplomația de la Chișinău și-a exprimat doar nedumerirea după ce militarii ruși au mărșăluit, alături de soldații forțelor separatiste, la parada militară organizată, pe 9 mai, la Tiraspol. Reacția Ministerului de Externe și Integrării Europene de la Chișinău a venit abia a doua zi, pe 10 mai.

Mai mult