Esențial

Opinie   Chișinău    

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan este doar un slogan electoral. De această părere este șeful Departamentului de evaluare strategică a Institutului de Economie Mondială și Relații Internațională din cadrul Academiei de Științe a Federației Ruse, Sergey Utkin.

Mai mult
Investigație   București    

O vilă, o piscină cât un apartament și o gheretă albă cu un portar în ea. E cadru banal de Pipera, zonă rezidențială în nordul Bucureștiului, numai că aici, pe strada Erou Iancu Nicolae (nr. 85 P) și-a înregistrat adresa de domiciliu Vladimir Plahotniuc, cel mai influent oligarh din Republica Moldova. La zece ani după ce și-a luat cetățenia română.

Mai mult
Semnal de alarmă   Chișinău    

În Moldova, rata sinuciderilor a atins cote alarmante. Zilnic, cel puțin un om își pune capăt zilelor, iar alți doi încearcă să se sinucidă, dar sunt salvați. Specialiștii leagă această situație dramatică de sărăcia și criza socială din țară.

Mai mult
Interviu   Chișinău    

Sondajele publicate „pe surse” constituie tentative de inducere în eroare a electoratului, susține sociologul român Mircea Kivu. Într-un interviu acordat pentru Report.md el vorbește despre sondajele electorale și capacitatea lor de influențare a deciziei de vot.

Mai mult
Presiuni   Chișinău    

Autoritățile de la Chișinău au promis că vor avea, la începutul anului viitor, un proiect propriu privind statutul special al regiunii transnistrene. Informația vine din partea reprezentatului special al președintelui OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Cord Meier-Klodt. 

Mai mult
Mihail Samus / FOTO: Uatoday.tv
Antipropagandă   Kiev    

Președintele rus, Vladimir Putin, ca om din KGB, acționează prin „operațiuni speciale”, iar cei pe care îi susține Kremlinul vor fi obligați să raporteze și să facă lobby intereselor rusești. Este opinia directorului adjunct al Centrului pentru armată conversie și studii de dezarmare din Kiev, Mihail Samus.

Mai mult
  Chișinău    

Recenta decizie a autorităților moldovene de a pune pe umerii cetățenilor 1 miliard de dolari furați din sistemul bancar, pentru a debloca relațiile cu FMI, a generat proteste și furie în rândul populației în ajunul alegerilor prezidențiale din 30 octombrie.

Mai mult
Panou în orașul Dubăsari / FOTO: Report.md
Reportaj   Cocieri    

A început campania electorală. Pe ambele maluri ale Nistrului. În timp ce pe malul drept făgăduințele electorale curg râuri, în stânga Nistrului (în regiunea transnistreană) unii oameni nici nu știu când sunt alegerile și cine sunt candidații.

Mai mult