Esențial

Combatem timid și și invizibil

Au trecut două luni de la intrarea în vigoare a legii care reglementează controlul tutunului, dar mai vedem la terase, în stații sau pe stradă oameni care fumează în spațiul public, fără a suporta vreo consecință dictată de noua lege.

Mai mult
Siguranță în trafic

De trei ani, scaunul auto destinat transportării copiilor cu mașina este reglementat în Codul rutier al Republicii Moldova. Deși s-a dovedit că acest mijloc de protecție poate salva viața copiilor în situații excepționale, amenzile mici, aplicate pentru aceste abateri, nu-i disciplinează pe șoferi.

Mai mult
Semnal de alarmă

Analistul politic al Fundației  „Jamestown” din SUA, Vladimir Socor, trage un semnal de alarmă ca urmare a declarațiilor făcute marți de către premierul Pavel Filip și ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier. Analistul politic internațional se declară îngrijorat de abordarea pe care o au cei doi față de problema transnistreană.


Mai mult
Practici europene

Angajatorii din Republica Moldova vor trebui să asigure condiţii minime de securitate şi sănătate în muncă pentru lucrul la calculator, aşa cum o fac deja de mult timp angajatorii din UE.


Mai mult

Mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Veaceslav Platon în dosarul „jaful secolului”. Mai mult, Platon este dat în căutare internaţională. Veaceslav Platon a comentat, în cadrul unui interviu acordat portalului Anticoruptie.md, acuzațiile lansate de procurori luni, 25 iulie, privind implicarea lui în furtul de la „Banca de Economii”.

Mai mult
Subtilități politice

Sfârșitul lui octombrie se anunță plin de evenimente de rezonanță în Republica Moldova. Alegerile prezidențiale din 30 octombrie ar putea fi generatorul instabilității regizate de gruparea oligarhică aflată la putere.

Mai mult
Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Philip Batson, arată cartonaș roșu corupției din Moldova
Ambasadorul Marii Britanii în Moldova:

Corupția, amestecul politicului în treburile instituțiilor statului și problemele legate de independența mass-media – sunt trei obstacole care, în opinia ambasadorului Marii Britanii în Republica Moldova, Philip Batson,  stau în calea democratizării țării. Diplomatul a oferit un interviu pentru Report.md în care a menționat că imaginea Moldovei poate fi schimbată doar prin acțiuni ferme ale guvernaților și prin implementarea reformelor.


Mai mult
Din cauza restanțelor

Părinții sau buneii își omoară copii și nepoții. Soții curmă viețile soțiilor sau invers. Tragediile de săptămâna trecută au făcut să încremenească o țară întreagă. Experții în domeniul drepturilor omului sună alarma și spun că cea mai mare vină o poartă autoritățile – acestea nu oferă suficientă protecție victimelor violenței domestice.

Mai mult