Esențial

Practici europene

Angajatorii din Republica Moldova vor trebui să asigure condiţii minime de securitate şi sănătate în muncă pentru lucrul la calculator, aşa cum o fac deja de mult timp angajatorii din UE.


Mai mult

Mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Veaceslav Platon în dosarul „jaful secolului”. Mai mult, Platon este dat în căutare internaţională. Veaceslav Platon a comentat, în cadrul unui interviu acordat portalului Anticoruptie.md, acuzațiile lansate de procurori luni, 25 iulie, privind implicarea lui în furtul de la „Banca de Economii”.

Mai mult
Subtilități politice

Sfârșitul lui octombrie se anunță plin de evenimente de rezonanță în Republica Moldova. Alegerile prezidențiale din 30 octombrie ar putea fi generatorul instabilității regizate de gruparea oligarhică aflată la putere.

Mai mult
Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Philip Batson, arată cartonaș roșu corupției din Moldova
Ambasadorul Marii Britanii în Moldova:

Corupția, amestecul politicului în treburile instituțiilor statului și problemele legate de independența mass-media – sunt trei obstacole care, în opinia ambasadorului Marii Britanii în Republica Moldova, Philip Batson,  stau în calea democratizării țării. Diplomatul a oferit un interviu pentru Report.md în care a menționat că imaginea Moldovei poate fi schimbată doar prin acțiuni ferme ale guvernaților și prin implementarea reformelor.


Mai mult
Din cauza restanțelor

Părinții sau buneii își omoară copii și nepoții. Soții curmă viețile soțiilor sau invers. Tragediile de săptămâna trecută au făcut să încremenească o țară întreagă. Experții în domeniul drepturilor omului sună alarma și spun că cea mai mare vină o poartă autoritățile – acestea nu oferă suficientă protecție victimelor violenței domestice.

Mai mult
Rampă de acces la intrarea în sediul unei bănci din sectorul Râșcani al capitalei / FOTO: Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități din Moldova
Realitate

Acum șase ani, Moldova se angaja, la nivel internațional, că va înceta discriminarea celor peste 180 de mii de persoane cu nevoi speciale și va crea condiții egale tuturor cetățenilor,  indiferent de problemele fizice și intelectuale pe care le au. Promisiunile au rămas doar pe hârtie.


Mai mult
Analistul politic lituanian Vytautas Keršanskas / FOTO: Facebook

Analistul politic al „Eastern Europe Studies Centre”, Vytautas Keršanskas, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Report.md despre perspectiva europeană și provocările întâmpinate de Republica Moldova pe acest parcurs.


Mai mult
Interviu

Ex-ambasadorul Republicii Moldova la Washington, Igor Munteanu, director executiv al IDIS „Viitorul”, a trasat zece „linii roșii” de care autoritățile de la Chișinău și prietenii externi ai Republicii Moldova trebuie să țină cont la negocierile în problema transnistreană, pentru a nu cădea într-o capcană întinsă de Rusia. 

Mai mult