Esențial

Topul rușinii   Chișinău    

Republica Moldova a ajuns fruntașă în topul ţărilor cu cea mai mare corupţie din Europa și Asia Centrală. Concluzia poate fi desprinsă dintr-un studiu realizat de Transparency Internaţional. Potrivit documentului, 76% din populație percepe Parlamentul de la Chişinău ca instituţia cea mai afectată de corupţie.

Mai mult
Anticorupție   Bălți    

Zece foşti şi actuali funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi, au fost reţinuţi astăzi de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar în care aceştia sunt bănuiţi de escrocherie, corupere pasivă, activă, trafic de influenţă, precum şi de fals în acte publice.

Mai mult
Așa arată transparența în sănătate   București    

Spitalele și celelalte instituții din subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătății vor fi obligate ca, în termen de șapte zile de la semnare, să declare, pe o platformă publică proprie, toate contractele de achiziție mai mari de 20.000 de lei.

Mai mult
Pașaport transnistrean și legitimație de pensionar eliberate de regimul separatist de la Tiraspol / FOTO: Report.md
Găleata cu gheață   Tiraspol    

Autoritățile constituționale de la Chișinău și cele separatiste de la Tiraspol fac schimb de date cu caracter personal ale cetățenilor moldoveni, motivând că fac asta pentru a exclude plata dublă a pensiilor.

Mai mult
FOTO: Report.md
Vot furat   Chișinău    

143 de cetățeni ai Republicii Moldova aflați în străinătate vor ataca în judecată hotărârile CEC din 16 și 17 noiembrie cu privire la contestațiile privind votul în diaspora.

Mai mult
  Chișinău    

A promis imediat după alegeri că va fi „președintele tuturor”, dar îi amenință pe cei care îi contestă victoria în stradă cu contramanifestații de stânga.

Mai mult
FOTO: Report.md
Alegeri contestate   Chișinău    

Mii de tineri protestează la Chișinău față de rezultatele alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie, care îl dau câștigător pe liderul socialist, Igor Dodon.

Mai mult
FOTO: Report.md
La rece    

Candidatul care a spus că va denunța Acordul de Asociere cu UE și va federaliza Republica Moldova (cu păstrarea armatei ruse pe teritoriul național) a învins în turul doi al alegerilor prezidențiale din Moldova.

Mai mult