Esențial

Cu bani și cu votul membrilor CCA   Chișinău    

Propaganda mediatică este parte a războiului-hibrid dus de Rusia, inclusiv contra Republicii Moldova. 60% din posturile de televiziune care emit pe teritoriul Republicii Moldova sunt rusești. UE a adoptat o rezoluție pentru combaterea propagandei rusești în spațiul comunitar.

Mai mult
FOTO: Report.md
Dovada proastei guvernări   Chișinău    

La peste 25 de ani de la izbucnirea conflictului transnistrean, autoritățile de la Chișinău recunosc deschis că nu au o viziune clară și asumată în privința reglementării problemei.

Mai mult
FOTO: Report.md
  Bruxelles    

Eurodeputatul Andi Cristea reiterează sprijinul UE şi al PE pentru apropierea R. Moldovei de spaţiul comunitar, dar transmite Chişinăului că mingea e în terenul său, având obligaţia de a implementa acele reforme cuprinse în Acordul de Asociere.

Mai mult
Interviu   Chișinău    

Proiectul de federalizare a Republicii Moldova pe care încearcă să-l reanimeze candidatul aspirant la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, avantajează doar interesele Rusiei în această regiune. 

Mai mult
Dafina Gercheva, Coordonatoarea Rezidentă a ONU și Reprezentanta Permanentă PNUD în Republica Moldova
  Chișinău    

Reprezentanta Permanentă PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva, îndeamnă la o implicare comună și la îndeplinirea angajamentelor incluse în Noua Agendă 2030, de către fiecare stat, prin asumarea noilor Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD).

Mai mult
Reacție   Chișinău    

Directorul IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, a comentat, într-un amplu interviu pentru Report.md, declarațiile socialistului pro-rus Igor Dodon, conform cărora, „aderarea Moldovei la UE se va face fără Transnistria și fără Găgăuzia”. Analistul politic a apreciat că asemenea declarații sunt „incompatibile cu funcția de președinte la care a aspirat Dodon”.

Mai mult
Igor Dodon condamnă Moldova: „Haideți să includem și acest punct în acord și să subliniem că dacă, dintr-o dată, Chișinăul s-ar gândi să adere la NATO, atunci Transnistria, ca și Găgăuzia, vor avea dreptul la autodeterminare”
Dodon și „soluția”   Chișinău    

Relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă trebuie să ajungă la nivelul celor de "parteneriat strategic", a declarat într-un interviu acordat agentiei de presa „Interfax” președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Mai mult
FOTO: moldova.org
  Bruxelles    

Europarlamentarul român a încercat, într-un interviu acordat EurActiv, să descifreze motivele care au stat în spatele alegerii făcute de moldoveni, avertizând că nimeni nu va trage de mânecă elitele de la Chişinău pentru a se apropia de Bruxelles.

Mai mult