Esențial

Reportaj   Bursuc    

„Coroanavirusul a stat patru ore în sat la noi și a plecat”. „Înainte de a fi eliberați, deținuții sunt infectați”... și iată așa se răspândește coronavirusul. „Este prea multă lume pe Pământ și cineva vrea să lichideze o parte din populație cu ajutorul acestui virus”. Virusul a fost produs în laborator de către masoni, iar presa a fost cumpărată de masoni ca să creeze panică”. Aceasta este percepția multor basarabeni, căzuți în plasa falsurilor mediatice, asupra pandemiei. Echipa „Report.md” a pornit prin satele din Republica Moldova să vadă în ce măsură sperietorile și știrile false despre COVID-19, care au invadat internetul, afectează masele.

Mai mult
FOTO: newsin.md
Capcana   Chișinău    

Coaliția parlamentară PSRM+PDM, controlată de președintele Dodon, e la un pas de a deveni minoritate. Tot mai mulți deputați PDM care l-au deservit pe oligarhul Plahotniuc până în iunie 2019 părăsesc formațiunea.

Mai mult
   

Call for applications for the 2nd Policy Designers Network edition and become a member of the GMF Alumni Network – a group of more than 3,000 leaders in policy, government, business, media, academia and civil society, from both sides of the Atlantic.

Mai mult
Ministrul moldovean al Sănătății le-a urat medicilor români, sosiți la Chișinău să lupte cu COVID, „sejur plăcut”
Ajutor de la prieteni   Chișinău    

Un ajutor românesc cu echipamente anti-COVID-19, care urma să ajungă miercuri la Chișinău, exact în ziua în care se împlinesc 30 de ani de la „podul de flori” (1990), a fost amânat.

Mai mult
#CovRoMD   Republica Moldova    

Proiectul a fost anunțat duminică, 3 mai, de Ziua Mondială a Libertății Presei.

Mai mult
FOTO: Mihail Călărășan
Reportaj   Vasilievca    

Chiar înainte de a porni la drum, ghidul, un cunoscut jurnalist din Moldova, îmi spune să las acasă aparatul de fotografiat, legitimația de jurnalist și orice obiect din geantă care, în caz de percheziție, ar face vreo legătură cu meseria mea de reporter. Inițial protestez amuzată și insist să iau aparatul de fotografiat. 

Mai mult
FOTO: Report.md
Capcana   Chișinău    

Un acord de împrumut semnat cu Federația Rusă, în valoare de 200 de milioane de euro, aprobat în grabă de Guvernul de la Chișinău, dar neratificat încă de Parlament, a aprins spiritele în societatea moldovenească.

Mai mult
FOTO: cotidianul.md
Îngrijorător   Chișinău    

În Moldova, punctul critic al Covid-19 ar putea fi atins în aproximativ o săptămână. La cimitirul "Sfântul Lazăr" din Chișinău a fost amenajat un sector special pentru victimele COVID-19.

Mai mult