Esențial

FOTO: Report.md
Denunță proasta organizare a scrutinului

Candidatul pro-european la funcția de președinte, Maia Sandu, reclamă o serie de încălcări în procesului electoral, în special în diaspora. Maia Sandu sugerează că autoritățile intenționat nu au creat condiții ca cetățenii moldoveni de peste hotare să nu-și poată exercita dreptul la vot.

Mai mult
Moldovenii din Lisabona s-au mobilizat
Îşi iubesc ţara

Mobilizare fără precedent pe reţelele de socializare a diasporei şi a tinerilor din Republica Moldova pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, dar şi primele semnale îngrijorătoare privind posibile tentative de fraudare a scrutinului au început să fie raportate de internauţi şi ONG-uri.

Mai mult
Sindromul Trump

La Chişinău, socialistul pro-rus Igor Dodon jubilează după victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA.

Mai mult

Candidatul comun al forţelor antioligarhice, Maia Sandu, luptă în cel de-al doilea tur al alegerilor prezideţiale contra pro-rusului Igor Dodon fără resurse mediatice şi cu cheltuieli infime.

Mai mult
Președintele minciunii

Atacurile suburbane împotriva Maiei Sandu, candidat pro-european la alegerile prezidențiale din 13.11., mobilizează diaspora și tinerii din Moldova împotriva pro-rusului Igor Dodon în cel de-al doilea tur de scrutin.

Mai mult
Destinația exporturilor R. Moldova (tendință valabilă în perioada 2013-2016)
Pragmatism

Autoritățile de la Chișinău recunosc cu text deschis că CSI (Comunitatea Statelor Independente) este o organizație amorfă, controlată în totalitate de Rusia și supusă intereselor Moscovei, dar nu se grăbesc să renunțe la statutul de membru, invocând niște „facilitățile economice” care există doar pe hârtie.

Mai mult
FOTO: Report.md

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan, care a făcut parte dintr-o misiune de monitorizare a alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a apreciat într-un interviu pentru Report.md că acestea au fost bine organizate, în pofida unor deficiențe care mai persistă.

Mai mult
FOTO: rfi.ro
În exclusivitate pentru Report.md

Președintele Republicii Moldova are mai multe atribuții în domeniul politicii externe, chiar dacă nu este un factor decizional. Totul concurenții electorali s-au confruntat în pledoarii geopolitice – unii pentru Est, alții pentru Vest.

Mai mult