Esențial

Judecătoarea Djeta Chistol / FOTO: Report.md
Dosarul „Diaspora”   Chișinău    

Judecătoria sectorului Centru a respins marți mai multe demersuri ale avocaților reprezentanților diasporei care nu au putut vota la alegerile prezidențiale, inclusiv un demers absolut legal, potrivit avocaților, ca în proces să fie atrași toți moldovenii care au depus contestații – aproximativ 4.000.

Mai mult
Conferința internațională ”Moldova între Est şi Vest: Perspectivele de aderare ale Republicii Moldova la UE / Foto: Report.md
Între Est şi Vest   Chișinău    

Perspectiva aderării Republicii Moldova la UE este împiedicată de nivelul înalt al corupţiei, de sărăcie, de ritmul lent al reformelor, iar pe termen lung - de conflictul transnistrean.

Mai mult
Ambasadorul Daniel Ioniță a susținut o conferință de presă la Chișinău / FOTO: Report.md
Important   Chișinău    

Autoritățile de la București vor deschide 35 de secții de votare în Republica Moldova pentru alegerile parlamentare din România, cu 12 mai multe față de alegerile din 2014.

Mai mult
Un nou record   Chișinău    

La finele lunii octombrie 2016, s-a atestat cel mai înalt nivel al datoriei publice (interne și externe) din istoria Republicii Moldova - peste 50,34 miliarde de lei, arată date publice.

Mai mult
Audieri sterile   Chișinău    

Audierile parlamentare despre mersul anchetei în privința fraudei bancare s-au încheiat vineri fără vreun rezultat.

Mai mult
FOTO: Report.md
Tergiversare   Chișinău    

Pronunțarea unei hotărâri în dosarul contestațiilor diasporei contra autorității electorale din Republica Moldova a fost amânată vineri pentru săptămâna viitoare.

Mai mult
Russian propaganda   Chișinău    

Media propaganda is part of the hybrid war led by Russia, including against the Republic of Moldova. 60% of the TV stations that broadcast on the territory of the Republic of Moldova are Russian. The European Union has adopted a resolution to combat Russian propaganda in the community space. 

Mai mult
Case părăsite la Căușeni în care nu mai locuiește nimeni de ani buni / FOTO: Report.md
Satele Moldovei   Căușeni    

Situaţia social-economică dificilă din ultimele două decenii din Moldova a alungat la propriu oamenii de acasă. Cu ritmul în care moldovenii decid să plece din ţară, riscul ca unele sate să dispară, iar unele oraşe să se transforme în sate, este aproape iminent.

Mai mult