Esențial

NATO-Moldova   Chișinău    

Liberal-democrații vor susține la nivel parlamentar deschiderea Biroului de legătură al NATO la Chișinău. Cei 14 ex-comuniști, care fac parte din majoritatea parlamentară controlată de PD, susțin că nu au decis deocamdată cum vor proceda.

Mai mult
Jurnaliștii au depistat o țeavă prin care o întreprinedere varsă în Nistru deșeurile industriale
Problemele care ne unesc   Tiraspol    

Proasta gestionare a întreprinderilor, lipsa stațiilor de filtrarea apei, deversarea deșeurilor în sistemul de canalizare sunt cele mai grave probleme care afectează calitatea apei și, implicit, sănătatea locuitorilor din Comrat (Autonomia Găgăuză), dar și din întreaga republică.

Mai mult
Directorul adjunct al Centrului Naţional Anticorupţie, Cristina Ţărnă / Foto: Report.md
Corupția sub lupă   Chișinău    

Directorul adjunct al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Cristina Ţărnă, dezvăluie în cadrul unui interviu pentru Report.md detalii despre noul mecanism de testare a integrităţii profesionale şi care funcţionari ar trebui să tremure de teama unor noi descinderi ale mascaților.

Mai mult
Afacerea cu morți   Chișinău    

O industrie face comerț cu moarte și își caută aliați printre mai marii zilei care să-i promoveze interesele. Această industrie, exponenții ei, nu acționează în spațiul public, transparent, ci preferă umbra, întunericul și ușile lăturalnice de intrare în cabinetele decidenților.

Mai mult
Ambasadorul Robert Kirnag / FOTO: Report.md
Interviu   Chișinău    

Ambasadorul Republicii Slovace la Chișinău, Robert Kirnag, îi îndeamnă într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Report.md, pe politicienii de la Chișinău să evite retorica geo-politică și să muncească pentru reformarea și dezvoltarea țării. Slovacia deține în prezent Presedinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, pentru prima oară de la aderare, în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2016.

Mai mult
FOTO: gov.md
După decizia înfiinţării unui Oficiu NATO la Chişinău   Bruxelles    

Acordul privind înființarea unui Oficiu de Legătură al NATO la Chișinău, semnat marți, la Bruxelles, de premierul moldovean Pavel Filip și secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg a înfuriat politicienii pro-ruși de la Chișinău.

Mai mult
Supraveghere bancară   Chișinău    

FMI avertizează în noul Memorandum încheiat cu Republica Moldova că în cazul în care o bancă sistemică se va confrunta cu probleme, iar ca ultimă măsură statul îi va sări din nou în ajutor, banii nu vor putea fi însușiți. Ei, în orice caz, vor trebui întorși statului.

Mai mult
  Chișinău    

Conform rezultatelor alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie, în funcția de președinte al Republicii Moldova a fost ales liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. El a oferit un interviu pentru DW în care a vorbit despre planurile pe care le are în domeniul politicii externe și interne, precum și despre viziunea sa asupra soluționării diferendului transnistrean.

Mai mult