Esențial

Ecoul terorii

Astăzi se împlinesc 67 de ani de la cel mai mare val al deportărilor staliniste organizate în Basarabia. Statisticile oficiale vorbesc despre mai bine de 35 mii de persoane, care, în noaptea de 5 spre 6 iulie 1949,  au fost scoase cu armele din casele lor, urcate în vagoane de vite și duse în Siberia.


Mai mult
Vizită decisivă

O misiune a FMI cu mandat de negociere a unui nou acord de finanțare a sosit marți la Chișinău. Vizita are loc în timp ce informații șocante despre furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar ies la iveală.


Mai mult
Veaceslav Negruța, ex-ministru al Finanțelor  /  FOTO: jurnal.md
Semnal în ajunul vizitei misiunii FMI

Mâine, 5 iulie, în Republica Moldova va sosi o misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI), abilitată să iniţieze discuţii pentru semnarea unui memorandum. Autoritățile mizează pe acest document, deoarece el ar putea debloca creditarea și din partea altor parteneri de dezvoltare, inclusiv pentru creditul românesc de 150 milioane de euro.

Mai mult
La doi ani de la semnarea Acordul de Asociere la UE

Cel mai important document semnat între Republica Moldova și UE (Acordul de Asociere cu componenta DCFTA) a intrat vineri, 1 iulie, în vigoare. Guvernanții de la Chișinău au profitat de această ocazie pentru a-și asuma meritele, în timp ce societatea civilă a criticat puterea din cauza restanțelor și mimării reformelor cerute de UE.


Mai mult
Laura Codruţa Kövesi, la intalnirea cu delegatia din Republica Moldova
Vizită de studiu

O delegație din Republica Moldova s-a interesat de modul cum s-a declanșat în România lupta contra marilor corupți, Republica Moldova având dificultăți mari la acest capitol.


Mai mult
FOTO: report.md
În ziua condamnării lui Filat

Condamnarea ex-premierului moldovean Vlad Filat la 9 ani de închisoare cu executare de către prima instanță nu a convins societatea de faptul că s-a făcut justiție în acest caz, chiar dacă la nivelul societății se resimte o dorință mare de răzbunare contra marilor corupți.


Mai mult
Stabilitate în detrimentul democrației

Partidele care conduc astăzi Republica Moldova (PDM și PL) se bucură de încrederea a numai 8,5% din electorat. 80% din cetățeni își doresc alegeri parlamentare anticipate.

Mai mult
Primul lot de foi de ardezie a ajuns la Petrești / FOTO: Natalia Junghietu „expresul.com”
Pomană otrăvită

După ce acum o jumătate de an Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care interzice fabricarea, importul și comercializarea produselor ce conțin azbest, ca fiind o substanţă cancerigenă, Guvernul Filip distribuie de câteva zile, în regim de urgenţă, mii de foi de ardezie care conţin azbest sinistraţilor din raionul Ungheni.

Mai mult