Esențial

Votul basarabenilor contează   Chișinău    

Aproape 87.500 de bule­ti­ne de vot au fost dis­tri­bu­i­te în cele 35 de sec­ții de vota­re des­chi­se pe teri­to­ri­ul Republicii Mol­do­va la ale­ge­ri­le par­la­men­ta­re din Româ­nia care se desfășoară astăzi.

Mai mult
James Appathuray /  FOTO: nato.int
Îngrijorări NATO   Chișinău    

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Republica Moldova și NATO cu privire la deschiderea unui Oficiu de Legătură al NATO la Chişinău.

Mai mult
Tentații și rezistență   Chișinău    

Autoritățile dau asigurări că eventualele tentative ale industriei tutunului de a modifica Legea privind controlul tutunului, pentru a se permite instalarea cabinelor de fumat în spaţii publice închise, vor fi respinse de Parlament.

Mai mult
FOTO: zdg.md
Sfidător   Chișinău    

Deși a fost implicată în diverse scandaluri, judecătoarea Mariana Pitic a fost promovată din nou. De această dată, magistrata a fost aleasă preşedinta Consiliului din cadrul Institutului Naţional de Justiţie. Informaţia a fost deja publicată şi pe site-ul oficial al INJ.

Mai mult
Democrația și statul capturat   Chișinău    

Consiliul Superior al Procurorilor l-a selectat pe procurorul general interimar, Edurad Harunjen, în calitate de candidat la funcția de procuror general, pentru a fi înaintat președintelui.

Mai mult
FOTO: nato.int
Corespondență   Bruxelles    

„NATO va continua să sprijine parteneri precum Republica Moldova, Georgia și Ucraina, deoarece aceste state își doresc reforme importante”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg în cadrul reuniunii ministeriale a NATO de la Bruxelles.

Mai mult
NATO-Moldova   Chișinău    

Liberal-democrații vor susține la nivel parlamentar deschiderea Biroului de legătură al NATO la Chișinău. Cei 14 ex-comuniști, care fac parte din majoritatea parlamentară controlată de PD, susțin că nu au decis deocamdată cum vor proceda.

Mai mult
Jurnaliștii au depistat o țeavă prin care o întreprinedere varsă în Nistru deșeurile industriale
Problemele care ne unesc   Tiraspol    

Proasta gestionare a întreprinderilor, lipsa stațiilor de filtrarea apei, deversarea deșeurilor în sistemul de canalizare sunt cele mai grave probleme care afectează calitatea apei și, implicit, sănătatea locuitorilor din Comrat (Autonomia Găgăuză), dar și din întreaga republică.

Mai mult