Esențial

Candidatul comun al forţelor antioligarhice, Maia Sandu, luptă în cel de-al doilea tur al alegerilor prezideţiale contra pro-rusului Igor Dodon fără resurse mediatice şi cu cheltuieli infime.

Mai mult
Președintele minciunii

Atacurile suburbane împotriva Maiei Sandu, candidat pro-european la alegerile prezidențiale din 13.11., mobilizează diaspora și tinerii din Moldova împotriva pro-rusului Igor Dodon în cel de-al doilea tur de scrutin.

Mai mult
Destinația exporturilor R. Moldova (tendință valabilă în perioada 2013-2016)
Pragmatism

Autoritățile de la Chișinău recunosc cu text deschis că CSI (Comunitatea Statelor Independente) este o organizație amorfă, controlată în totalitate de Rusia și supusă intereselor Moscovei, dar nu se grăbesc să renunțe la statutul de membru, invocând niște „facilitățile economice” care există doar pe hârtie.

Mai mult
FOTO: Report.md

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan, care a făcut parte dintr-o misiune de monitorizare a alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a apreciat într-un interviu pentru Report.md că acestea au fost bine organizate, în pofida unor deficiențe care mai persistă.

Mai mult
FOTO: rfi.ro
În exclusivitate pentru Report.md

Președintele Republicii Moldova are mai multe atribuții în domeniul politicii externe, chiar dacă nu este un factor decizional. Totul concurenții electorali s-au confruntat în pledoarii geopolitice – unii pentru Est, alții pentru Vest.

Mai mult
FOTO: Report.md
Cu ambulanța, organizat, la alegeri

Locuitorii din câteva sate din stânga Nistrului sunt aduși la secțiile de votare cu autobuzele școlare și cu ambulanțele. Administrația raionului Dubăsari este la curent cu asemenea situații. Legislația electorală interzice folosirea resurselor administrative în scop electoral.

Mai mult
FOTO: Report.md
Alegeri prezidențiale

Președintele Nicolae Timofti și-a exprimat dreptul de vot, dar a refuzat să facă declarații în fața presei, declarând că are „alte probleme”.

Mai mult
Opinie

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan este doar un slogan electoral. De această părere este șeful Departamentului de evaluare strategică a Institutului de Economie Mondială și Relații Internațională din cadrul Academiei de Științe a Federației Ruse, Sergey Utkin.

Mai mult