Esențial

Pașaport transnistrean și legitimație de pensionar eliberate de regimul separatist de la Tiraspol / FOTO: Report.md
Găleata cu gheață

Autoritățile constituționale de la Chișinău și cele separatiste de la Tiraspol fac schimb de date cu caracter personal ale cetățenilor moldoveni, motivând că fac asta pentru a exclude plata dublă a pensiilor.

Mai mult
FOTO: Report.md
Vot furat

143 de cetățeni ai Republicii Moldova aflați în străinătate vor ataca în judecată hotărârile CEC din 16 și 17 noiembrie cu privire la contestațiile privind votul în diaspora.

Mai mult

A promis imediat după alegeri că va fi „președintele tuturor”, dar îi amenință pe cei care îi contestă victoria în stradă cu contramanifestații de stânga.

Mai mult
FOTO: Report.md
Alegeri contestate

Mii de tineri protestează la Chișinău față de rezultatele alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie, care îl dau câștigător pe liderul socialist, Igor Dodon.

Mai mult
FOTO: Report.md
La rece

Candidatul care a spus că va denunța Acordul de Asociere cu UE și va federaliza Republica Moldova (cu păstrarea armatei ruse pe teritoriul național) a învins în turul doi al alegerilor prezidențiale din Moldova.

Mai mult
FOTO: Report.md
Denunță proasta organizare a scrutinului

Candidatul pro-european la funcția de președinte, Maia Sandu, reclamă o serie de încălcări în procesului electoral, în special în diaspora. Maia Sandu sugerează că autoritățile intenționat nu au creat condiții ca cetățenii moldoveni de peste hotare să nu-și poată exercita dreptul la vot.

Mai mult
Moldovenii din Lisabona s-au mobilizat
Îşi iubesc ţara

Mobilizare fără precedent pe reţelele de socializare a diasporei şi a tinerilor din Republica Moldova pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, dar şi primele semnale îngrijorătoare privind posibile tentative de fraudare a scrutinului au început să fie raportate de internauţi şi ONG-uri.

Mai mult
Sindromul Trump

La Chişinău, socialistul pro-rus Igor Dodon jubilează după victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA.

Mai mult