Esențial

Periculos

Toate lacurile din Chişinău conţin bacterii periculoase pentru sănătate şi nu sunt recomandate pentru scăldat. În ciuda avertismentelor lansate de medicii igienişti, oamenii aleg să se răcorească în apele infestate.

 

Mai mult
Justiție suspectă

Principalul suspect în dosarul devalizării „Băncii de Economii”, Ilan Shor, a fost eliberat din izolator și plasat astăzi în arest la domiciliu pentru 30 de zile de către judecătorii Curții de Apel. În paralel, procurorii anticorupție au reținut trei șefi de la BNM care ar fi permis spălarea a 20 de miliarde de dolari prin intermediul Moldinconbank.


Mai mult
Luxul de după lacăt. Aşa arată saloanele nefuncţionale ale Blocului Curativ al Spitalului de Urgenţă din Chişinău /  FOTO: Report.md
Luxul secret

Au trecut aproape doi ani de la inaugurarea Blocul Curativ al Spitalului de Urgenţă din Chişinău, însă acesta așa și nu funcţionează. Edificiul, pentru care s-au investit milioane din bugetul de stat stă „conservat”. Numai anul trecut, administraţia instituţiei a cheltuit peste un milion de lei pentru întreţinerea lui.


Mai mult
Lumi paralele

Termenul de implementare a „foii de parcurs” pentru reforme prioritare, pe care Guvernul de la Chișinău și-a asumat-o în luna martie 2016, la Bruxelles, a expirat duminică, 31 iulie.


Mai mult
Combatem timid și și invizibil

Au trecut două luni de la intrarea în vigoare a legii care reglementează controlul tutunului, dar mai vedem la terase, în stații sau pe stradă oameni care fumează în spațiul public, fără a suporta vreo consecință dictată de noua lege.

Mai mult
Siguranță în trafic

De trei ani, scaunul auto destinat transportării copiilor cu mașina este reglementat în Codul rutier al Republicii Moldova. Deși s-a dovedit că acest mijloc de protecție poate salva viața copiilor în situații excepționale, amenzile mici, aplicate pentru aceste abateri, nu-i disciplinează pe șoferi.

Mai mult
Semnal de alarmă

Analistul politic al Fundației  „Jamestown” din SUA, Vladimir Socor, trage un semnal de alarmă ca urmare a declarațiilor făcute marți de către premierul Pavel Filip și ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier. Analistul politic internațional se declară îngrijorat de abordarea pe care o au cei doi față de problema transnistreană.


Mai mult
Practici europene

Angajatorii din Republica Moldova vor trebui să asigure condiţii minime de securitate şi sănătate în muncă pentru lucrul la calculator, aşa cum o fac deja de mult timp angajatorii din UE.


Mai mult