Esențial

Un nou record

La finele lunii octombrie 2016, s-a atestat cel mai înalt nivel al datoriei publice (interne și externe) din istoria Republicii Moldova - peste 50,34 miliarde de lei, arată date publice.

Mai mult
Audieri sterile

Audierile parlamentare despre mersul anchetei în privința fraudei bancare s-au încheiat vineri fără vreun rezultat.

Mai mult
FOTO: Report.md
Tergiversare

Pronunțarea unei hotărâri în dosarul contestațiilor diasporei contra autorității electorale din Republica Moldova a fost amânată vineri pentru săptămâna viitoare.

Mai mult
Russian propaganda

Media propaganda is part of the hybrid war led by Russia, including against the Republic of Moldova. 60% of the TV stations that broadcast on the territory of the Republic of Moldova are Russian. The European Union has adopted a resolution to combat Russian propaganda in the community space. 

Mai mult
Case părăsite la Căușeni în care nu mai locuiește nimeni de ani buni / FOTO: Report.md
Satele Moldovei

Situaţia social-economică dificilă din ultimele două decenii din Moldova a alungat la propriu oamenii de acasă. Cu ritmul în care moldovenii decid să plece din ţară, riscul ca unele sate să dispară, iar unele oraşe să se transforme în sate, este aproape iminent.

Mai mult
Cu bani și cu votul membrilor CCA

Propaganda mediatică este parte a războiului-hibrid dus de Rusia, inclusiv contra Republicii Moldova. 60% din posturile de televiziune care emit pe teritoriul Republicii Moldova sunt rusești. UE a adoptat o rezoluție pentru combaterea propagandei rusești în spațiul comunitar.

Mai mult
FOTO: Report.md
Dovada proastei guvernări

La peste 25 de ani de la izbucnirea conflictului transnistrean, autoritățile de la Chișinău recunosc deschis că nu au o viziune clară și asumată în privința reglementării problemei.

Mai mult
FOTO: Report.md

Eurodeputatul Andi Cristea reiterează sprijinul UE şi al PE pentru apropierea R. Moldovei de spaţiul comunitar, dar transmite Chişinăului că mingea e în terenul său, având obligaţia de a implementa acele reforme cuprinse în Acordul de Asociere.

Mai mult