Esențial

FOTO: rfi.ro
În exclusivitate pentru Report.md

Președintele Republicii Moldova are mai multe atribuții în domeniul politicii externe, chiar dacă nu este un factor decizional. Totul concurenții electorali s-au confruntat în pledoarii geopolitice – unii pentru Est, alții pentru Vest.

Mai mult
FOTO: Report.md
Cu ambulanța, organizat, la alegeri

Locuitorii din câteva sate din stânga Nistrului sunt aduși la secțiile de votare cu autobuzele școlare și cu ambulanțele. Administrația raionului Dubăsari este la curent cu asemenea situații. Legislația electorală interzice folosirea resurselor administrative în scop electoral.

Mai mult
FOTO: Report.md
Alegeri prezidențiale

Președintele Nicolae Timofti și-a exprimat dreptul de vot, dar a refuzat să facă declarații în fața presei, declarând că are „alte probleme”.

Mai mult
Opinie

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan este doar un slogan electoral. De această părere este șeful Departamentului de evaluare strategică a Institutului de Economie Mondială și Relații Internațională din cadrul Academiei de Științe a Federației Ruse, Sergey Utkin.

Mai mult
Investigație

O vilă, o piscină cât un apartament și o gheretă albă cu un portar în ea. E cadru banal de Pipera, zonă rezidențială în nordul Bucureștiului, numai că aici, pe strada Erou Iancu Nicolae (nr. 85 P) și-a înregistrat adresa de domiciliu Vladimir Plahotniuc, cel mai influent oligarh din Republica Moldova. La zece ani după ce și-a luat cetățenia română.

Mai mult
Semnal de alarmă

În Moldova, rata sinuciderilor a atins cote alarmante. Zilnic, cel puțin un om își pune capăt zilelor, iar alți doi încearcă să se sinucidă, dar sunt salvați. Specialiștii leagă această situație dramatică de sărăcia și criza socială din țară.

Mai mult
Interviu

Sondajele publicate „pe surse” constituie tentative de inducere în eroare a electoratului, susține sociologul român Mircea Kivu. Într-un interviu acordat pentru Report.md el vorbește despre sondajele electorale și capacitatea lor de influențare a deciziei de vot.

Mai mult
Presiuni

Autoritățile de la Chișinău au promis că vor avea, la începutul anului viitor, un proiect propriu privind statutul special al regiunii transnistrene. Informația vine din partea reprezentatului special al președintelui OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Cord Meier-Klodt. 

Mai mult