Esențial

Conferința internațională ”Moldova între Est şi Vest: Perspectivele de aderare ale Republicii Moldova la UE / Foto: Report.md
Între Est şi Vest

Perspectiva aderării Republicii Moldova la UE este împiedicată de nivelul înalt al corupţiei, de sărăcie, de ritmul lent al reformelor, iar pe termen lung - de conflictul transnistrean.

Mai mult
Ambasadorul Daniel Ioniță a susținut o conferință de presă la Chișinău / FOTO: Report.md
Important

Autoritățile de la București vor deschide 35 de secții de votare în Republica Moldova pentru alegerile parlamentare din România, cu 12 mai multe față de alegerile din 2014.

Mai mult
Un nou record

La finele lunii octombrie 2016, s-a atestat cel mai înalt nivel al datoriei publice (interne și externe) din istoria Republicii Moldova - peste 50,34 miliarde de lei, arată date publice.

Mai mult
Audieri sterile

Audierile parlamentare despre mersul anchetei în privința fraudei bancare s-au încheiat vineri fără vreun rezultat.

Mai mult
FOTO: Report.md
Tergiversare

Pronunțarea unei hotărâri în dosarul contestațiilor diasporei contra autorității electorale din Republica Moldova a fost amânată vineri pentru săptămâna viitoare.

Mai mult
Russian propaganda

Media propaganda is part of the hybrid war led by Russia, including against the Republic of Moldova. 60% of the TV stations that broadcast on the territory of the Republic of Moldova are Russian. The European Union has adopted a resolution to combat Russian propaganda in the community space. 

Mai mult
Case părăsite la Căușeni în care nu mai locuiește nimeni de ani buni / FOTO: Report.md
Satele Moldovei

Situaţia social-economică dificilă din ultimele două decenii din Moldova a alungat la propriu oamenii de acasă. Cu ritmul în care moldovenii decid să plece din ţară, riscul ca unele sate să dispară, iar unele oraşe să se transforme în sate, este aproape iminent.

Mai mult
Cu bani și cu votul membrilor CCA

Propaganda mediatică este parte a războiului-hibrid dus de Rusia, inclusiv contra Republicii Moldova. 60% din posturile de televiziune care emit pe teritoriul Republicii Moldova sunt rusești. UE a adoptat o rezoluție pentru combaterea propagandei rusești în spațiul comunitar.

Mai mult