Esențial

   

Call for applications for the 2nd Policy Designers Network edition and become a member of the GMF Alumni Network – a group of more than 3,000 leaders in policy, government, business, media, academia and civil society, from both sides of the Atlantic.

Mai mult
Ministrul moldovean al Sănătății le-a urat medicilor români, sosiți la Chișinău să lupte cu COVID, „sejur plăcut”
Ajutor de la prieteni   Chișinău    

Un ajutor românesc cu echipamente anti-COVID-19, care urma să ajungă miercuri la Chișinău, exact în ziua în care se împlinesc 30 de ani de la „podul de flori” (1990), a fost amânat.

Mai mult
#CovRoMD   Republica Moldova    

Proiectul a fost anunțat duminică, 3 mai, de Ziua Mondială a Libertății Presei.

Mai mult
FOTO: Mihail Călărășan
Reportaj   Vasilievca    

Chiar înainte de a porni la drum, ghidul, un cunoscut jurnalist din Moldova, îmi spune să las acasă aparatul de fotografiat, legitimația de jurnalist și orice obiect din geantă care, în caz de percheziție, ar face vreo legătură cu meseria mea de reporter. Inițial protestez amuzată și insist să iau aparatul de fotografiat. 

Mai mult
FOTO: Report.md
Capcana   Chișinău    

Un acord de împrumut semnat cu Federația Rusă, în valoare de 200 de milioane de euro, aprobat în grabă de Guvernul de la Chișinău, dar neratificat încă de Parlament, a aprins spiritele în societatea moldovenească.

Mai mult
FOTO: cotidianul.md
Îngrijorător   Chișinău    

În Moldova, punctul critic al Covid-19 ar putea fi atins în aproximativ o săptămână. La cimitirul "Sfântul Lazăr" din Chișinău a fost amenajat un sector special pentru victimele COVID-19.

Mai mult
Subtilități politice   Chișinău    

Parlamentul de la Chișinău a instituit starea de urgență pentru 60 de zile în legătură cu răspândirea Covid-19. Este pentru prima dată în istoria țării când se face uz de aceste reglementări.

Mai mult
Liderii PSRM și PDM - Zinaida Greceanîi și Pavel Filip au semnat acordul de coaliție
Jocuri politice   Chișinău    

Autoritățile moldovene au organizat duminică, alegeri parlamentare noi pentru un singur fotoliu de deputat, deși țara se află sub incidența codului roșu de epidemie cu coronavirus.

Mai mult