Esențial

Facts, not Fake   Chișinău    

În cele câteva luni cât am colindat țara în lung și în lat documentându-mă pentru reportaje, am auzit această propozitie de zeci de ori. Fie că discutam cu oamenii de la nord, fie cu cei de la sud, fie că-i întrebam despre NATO, politică, migrație sau religie, în toate cazurile interlocutorii „scăpau”, ca printre altele, această propoziție: „Înainte era mai bine!”.

Mai mult
Consiliul UE a decis   Bruxelles    

Preşedintele PNL Ludovic Orban, a anunţat că fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost votată oficial procuror-şef european, în urma votului din COREPER.

Mai mult
Fractiunea Partidului „Șor” / FOTO (arhivă): Report.md
Justiție   Chișinău    

Încă doi deputați ai Partidului „Șor”, vizați în dosarul fraudei bancare de un miliard de dolari, au rămas fără imunitate și urmează a fi cercetați penal. Aceștia au fost deja reținuți.

Mai mult
Facts, not Fake   Chișinău    

De la dezinformare nivelul următor a fost acela de acțiuni concertate de MAL-Information. Informația creată în acțiuni dedicate de MAL-information e ca virușii mall, de aici și numele; depășește sfera dezinformării.

Mai mult
Facts, not Fake   Chișinău    

Un reportaj din Transnistria arată resorturile care macină un popor, îi distrug identitatea. Nu e vorba doar de istoria recentă, însă mal-informarea (informarea servită cu rea-voință) elimină ultimele resorturi de date, le înlocuiește cu Fake.

Mai mult
FOTO: epochtimes-romania.com
Anchetă   Chișinău    

S-a împlinit un an de la expulzarea, în condiții suspecte, a șapte profesori turci de către autoritățile R. Moldova. La un an distanță, procedura seamănă cu o răpire de persoane transmise ulterior regimului Erdogan.

Mai mult
FOTO: Report.md
Facts, not Fake   Chișinău    

Elena Cerva din satul Frasin, raionul Dondușeni a fost condamnată la moarte de două ori. Mai întâi a fost condamnată de sovieticii care au măturat până la ultimul bob de grâu podul bojdeucii, lăsând astfel să moară de foame o familie cu 10 copii.

Mai mult
FOTO: Report.md
Facts, not Fake   Chișinău    

Un taximetrist din Chișinău se chinuie să-și convingă pasagerii că doi politicieni activi de la noi, oponenții idolului său politic – un jonglor electoral cu mesaje bisericești - ar fi homosexuali. „L-am dus eu personal la transvestit”, a încercat să mă convingă taximetristul. „Iar despre ea știe țara întreagă că e lesbină”, și-a continuat taximetristul propaganda anti-LGBT. Ștampila „Homosexual!” a fost folosită în politica moldovenească încă de la proclamarea independenței. Politicienii recurgeau la acest instrument de manipulare, pentru a-și anihila oponenții, speculând și alimentând astfel fobia societății față de homosexuali.

Mai mult