15 jurnaliști din Republica Moldova vor fi specializați în jurnalism de investigație, instrumente multimedia și politici publice regionale și europene.

Aceștia vor avea ocazia să câștige o vizită de studiu la București și burse pentru a publica timp de 6 luni pe platforma online www.report.md.

EurActiv România și CRPE – R. Moldova lansează a doua ediție a concursului ”Corespondent Europa”.

Activitățile corespondente acestei competiții vor fi organizate în cadrul proiectului ”Journalism in your pocket” finanțat de National Endowment for Democracy.

Programul este format din patru etape:

* Concurs de selecție a jurnaliștilor din Rep. Moldova.

* Două seminare de pregătire pentru 15 jurnaliști (Chișinău)

* Concurs de articole pe tematicile abordate în cadrul seminarelor

* Vizită de studiu la București și bursă de publicare pentru șase luni pentru trei jurnaliști – câștigătorii concursului de articole

Astăzi, 06.07.2016, EurActiv România și CRPE – R. Moldova lansează concursul de selecție a jurnaliștilor moldoveni.

Partenerii așteaptă aplicații din partea tuturor jurnaliștilor moldoveni interesați. Aplicațiile trebuie transmise până la data de 25.07.2016 la adresa office@crpe.md și vor conține un CV și un articol publicat pe una dintre următoarele tematici: relația dintre Rep. Moldova și Uniunea Europeană, lupta anticorupție în Rep. Moldova, evoluția economică recentă a Rep. Moldova. 

Un juriu independent va nota aplicațiile și maximum 15 jurnaliști vor fi selectați pentru a participa la cele două seminare ale proiectului.

Toate costurile legate de participarea jurnaliștilor în proiect vor fi acoperite din bugetul programului.

Participanții vor avea ocazia ca la finalul celor două seminare să dezvolte un articol specializat pentru oportunitatea de a câștiga o vizită de studiu la București și o bursă de publicare pe platformă online report.md.

_________________________________________________________________________________________

BACKGROUND
Proiectul finanțat de National Endowment for Democracy urmărește susținerea libertății presei în Republica Moldova.

Obiectivele specifice ale programului sunt:

- Să faciliteze profesionalizarea a 15 jurnaliști din Republica Moldova

- Să sprijine dezvoltarea platformei Report.md într-un centru de jurnalism independent în Republica Moldova

Platforma report.md și prima ediție a concursului ”Corespondent Europa” au fost dezvoltate cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei în București. 15 jurnaliști moldoveni au fost pregătiți în cadrul acestui program. Patru dintre aceștia au fost selectați să participe la o vizită de studiu la Bruxelles și au primit o bursă de publicare pe report.md, devenind, sub coordonarea lui Vitalie Călugăreanu, prima echipă editorială a noii platforme.

Câștigătorii celei de-a doua ediții a concursului se vor alătura celor cinci jurnaliști care fac parte în prezent din echipa editorială.