Anunțul a fost preluat și de site-ul DGcademy.com.

Ana Chirița, Director Proiectul ”Tekwill”: ”Educația este una dintre prioritățile noastre și credem că viitorul industriei IT poate fi schimbat prin creșterea accesului copiilor la programe de instruire, menite să le sporească abilitățile digitale.

Ne propunem să identificăm 3-5 părți interesate să contribuie la extinderea inițiativelor pentru copii. Modelul de colaborare se va baza pe co-investiție și parteneriat, unde fiecare parte este gata să investească”

Tekwill va investi în dotări, metodologie, marketing, consolidarea capacităților și dezvoltarea conținutului. Iar partenerii ar urma să investească în costuri operaționale, durabilitate și dezvoltarea conținutului. Partenerii pot utiliza programele educaționale dezvoltate în cadrul Proiectului ”Tekwill” sau să implementeze conținut propriu.

Potențialii parteneri ai Tekwill se așteaptă să corespundă următoarelor criterii:

  • Să dispună de echipă cu experiență în tehnologii informaționale, resurse umane disponibile, experiență anterioară în cel puțin 2 proiecte naționale și în crearea unor conexiuni dintre sectorul corporativ și programele educaționale.
  • Să aibă experiență în crearea unui ciclu educațional complet pentru diverse categorii de vârstă, în crearea programelor de inginerie, programare, industrie creativă.
  • Să poată oferi programe educaționale în limbile română și rusă, să aibă metodologia testată pentru fiecare curs propus și abilitatea de a furniza un curriculum pentru un an de studiu.Să prezinte o strategie de motivare pe termen scurt și lung, mecanisme de evaluare a performanței copiilor, mentorilor și entității în ansamblu, dar și o strategie de promovare a poveștilor de succes.
  • Candidații care corespund criteriilor sunt invitați să prezinte ofertele, conform modelului pe care îl găsiți aici, până la 20 decembrie 2019, ora 17:00.

    Centrul de excelență în tehnologia informației Tekwil a fost lansat la 15 martie 2017. Centrul Tekwill a fost creat printr-un proiect de parteneriat public-privat în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, cu susținerea financiară a Programului SUA pentru dezvoltare  internațională (USAID), a Programului Guvernului Suediei (SIDA), precum și a companiilor multinaționale cu renume, precum IBM, Microsoft și alții. Este importantă implicarea și contribuția la acest proiect a Asociației naționale a companiilor private din domeniul TIC (ATIC). (sursa: website-ul Institutului de Dezvoltare a Societățiii Informaționale)