Economie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu
Pericol regional   Chișinău    

Guvernanții moldoveni au mascat sub o altă denumire vechea lor inițiativă de legalizare a banilor murdari, au introdus-o subit în ordinea de zi a Legislativului și au votat-o rapid în ambele lecturi.

Mai mult
   

În aproape trei decenii de la căderea regimului comunist în decembrie 1989, România a atras investiții străine în valoare de peste 70 miliarde de euro.

Mai mult
   

Mesajele anti-occidentale sunt prezente în diferite medii - online, mass media, ajung în agenda publică ori ascunsă a unor politicieni, dar îmbracă și alte forme. De aceea este importantă alegerea surselor de informare de către cetățeni.

Mai mult
  Republica Moldova    

Transgaz a cumpărat recent o companie din Republica Moldova. Care sunt planurile de dezvoltare ale transportatorului român de gaze pe piața regională?

Mai mult
Bani pentru dezvoltare    

Irina Zugravu, expert la firma Managing Partner al firmei de consultanță VAPRO România, răspunde întrebărilor citittorilor despre accesarea fondurilor europene.

Mai mult
Maria Chirinciuc, la fabrica de ravioli din Cărpineni / FOTO: Report.md
Reportaj   Cărpineni    

Cu mulți ani în urmă, când au luat drumul Italiei, Maria și Sergiu Chirinciuc din Cărpineni știau exact că nu vor rămâne acolo. Erau siguri că se vor întoarce. Că nu vor prinde rădăcini și nu-și vor cumpăra acolo o casă, așa cum fac majoritatea moldovenilor. Au plecat de tineri, după facultate și după ce au sărbătorit nunta. La 17 ani distanță, ei au o „afacere gustoasă”, acasă, în Moldova. Își calculează investiția nu în bani, ci în ani de sacrificiu în Italia.

Mai mult
FOTO: Report.md
Reportaj   Bașcalia    

De câțiva ani, frații Zlatov din satul Bașcalia, raionul Basarabeasca, au pus picioare două afaceri. Ambii sunt apicultori renumiți, iar acum au de gând să își unească eforturile ca să își construiască propriul laborator și depozit, să-și întărească pozițiile pe piața internă și chiar să exporte miere. Ca să-și modernizeze afacerile, au apelat la programul „Pare 1+1”. Au beneficiat însă și de ajutor din partea USAID la procurarea stupilor pe verticală.

Mai mult
FOTO: Report.md
Afacere de familie   Costești    

Vinurile moldovenești sunt tot mai căutate pe piața internațională. Străinii le apreciază, iar exporturile cresc anual. După embargoul impus de Rusia, producătorii moldoveni au început să investească în calitate, pentru a putea penetra piața UE și, treptat, din SUA și Japonia.

Mai mult