Economie

Unde-i miliardul?   Chișinău    

Nu regretă acordarea celei de-a doua garanții guvernamentale, în martie 2015, pentru creditul de 5,34 miliarde de lei oferit de BNM celor trei bănci jefuite. Nici măcar nu este interesat de modul cum decurge ancheta în dosarul „jaful secolului”, dar se declară deranjat de nivelul înalt de corupție din țară.


Mai mult
FOTO: europalibera.org
Vine misiunea FMI!   Chișinău    

În ajunul vizitei unei noi misiuni de evaluare a FMI în Republica Moldova (23-27 mai), reprezentantul permanent al FMI la Chișinău, Armine Khachatryan, a răspuns la o serie de întrebări adresate de jurnaliști. Acestea vizează sectorul financiar, politica bugetar-fiscală și economia reală. 

Mai mult
   

Un litigiu ce durează de 15 ani s-a finalizat cu un verdict favorabil Republicii Moldova, anunţă Ministerul Justiţiei.

Mai mult
Moldovenii în zadar cer întoarcerea miliardului. Principalul suspect gestionează fonduri publice în calitate de primar de Orhei
Unde-i miliardul?   Chișinău    

Frauda bancară de 1 miliard de dolari (echivalentul a 12% din PIB), din 2013-2014, care a condus la lichidarea a trei bănci moldovenești, va fi resimțită încă mulți ani de către moldoveni. Banca Mondială a anunțat că economia Moldovei a ajuns „la limita de jos a dezvoltării”.

Mai mult
Licitații trucate   Chișinău    

În ultimii ani, în Republica Moldova a crescut considerabil numărul fraudelor în domeniul achizițiilor publice, crescând, totodată, și numărul concursurilor contestate. 

Mai mult
Polițiștii moldoveni în plin proces de recuperare a miliardului furat  FOTO: Facebook / Anastasia Cires
Furați și prostiți   Chișinău    

Autorităţile trimit cetăţenilor nota de plată pentru „jaful secolului”. Începând cu 1 aprilie, moldovenii vor cotiza pentru recuperarea miliardului de dolari furat din sistemul bancar al ţării la sfârşitul anului 2014.

Mai mult
  Chișinău    

În timp ce în Europa piaţa produselor bio este în continuă creştere, în Moldova numărul producătorilor de alimente ecologice e în scădere. Cel puţin, aşa arată cifrele Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA). 

Mai mult
Energie regenerabilă   Chișinău    

În timp ce guvernanţii s-au angajat să mai reducă din costurile la energie, sectorul privat din Republica Moldova face deja paşi concreţi în acest sens. În cele ce urmează vă prezentăm doar câteva dintre cele mai inedite şi ambiţioase proiecte de eficienţă energetică dezvoltate de agenţi economici cu fonduri europene sau chiar pe cont propriu.

Mai mult