Economie

FOTO: report.md
Aproape de natură   Chișinău    

Peste 400 mii de tone de deşeuri sunt generate anual numai în municipiul Chişinău, dintre care aproximativ 28 mii de tone revin celor din materiale plastice. Doar 2 mii de tone de plastic ajung să fie reciclate.


Mai mult
FOTO: report.md
Reforme în asigurări   Chișinău    

Sute de gospodării şi hectare de culturi agricole din nouă raioane ale Republicii Moldova au fost inundate ca urmare a ploilor care au căzut recent. Foarte puțini agricultori şi proprietari de locuinţe afectate de averse dispun de poliţe şi îşi pot recupera pagubele de la companiile de asigurări. Cei mai mulţi dintre cei care au avut de suferit aşteaptă ajutor din partea statului.


Mai mult
Nicolai Constantinov, inventatotul de la Comrat
Practici europene   Comrat    

Uniunea Europeană, cuprinsă de valul îmbătrânirii populaţiei, s-a orientat demult către promovarea îmbătrânirii active, sănătoase şi productive, pentru a diminua consecinţele negative iminente acestui fenomen. Bunele practici europene prind rădăcini şi în Moldova, care trece printr-o criză demografică profundă.

Mai mult
Unde-i miliardul?   Chișinău    

Nu regretă acordarea celei de-a doua garanții guvernamentale, în martie 2015, pentru creditul de 5,34 miliarde de lei oferit de BNM celor trei bănci jefuite. Nici măcar nu este interesat de modul cum decurge ancheta în dosarul „jaful secolului”, dar se declară deranjat de nivelul înalt de corupție din țară.


Mai mult
FOTO: europalibera.org
Vine misiunea FMI!   Chișinău    

În ajunul vizitei unei noi misiuni de evaluare a FMI în Republica Moldova (23-27 mai), reprezentantul permanent al FMI la Chișinău, Armine Khachatryan, a răspuns la o serie de întrebări adresate de jurnaliști. Acestea vizează sectorul financiar, politica bugetar-fiscală și economia reală. 

Mai mult
   

Un litigiu ce durează de 15 ani s-a finalizat cu un verdict favorabil Republicii Moldova, anunţă Ministerul Justiţiei.

Mai mult
Moldovenii în zadar cer întoarcerea miliardului. Principalul suspect gestionează fonduri publice în calitate de primar de Orhei
Unde-i miliardul?   Chișinău    

Frauda bancară de 1 miliard de dolari (echivalentul a 12% din PIB), din 2013-2014, care a condus la lichidarea a trei bănci moldovenești, va fi resimțită încă mulți ani de către moldoveni. Banca Mondială a anunțat că economia Moldovei a ajuns „la limita de jos a dezvoltării”.

Mai mult
Licitații trucate   Chișinău    

În ultimii ani, în Republica Moldova a crescut considerabil numărul fraudelor în domeniul achizițiilor publice, crescând, totodată, și numărul concursurilor contestate. 

Mai mult