Economie

Un litigiu ce durează de 15 ani s-a finalizat cu un verdict favorabil Republicii Moldova, anunţă Ministerul Justiţiei.

Mai mult
Moldovenii în zadar cer întoarcerea miliardului. Principalul suspect gestionează fonduri publice în calitate de primar de Orhei
Unde-i miliardul?

Frauda bancară de 1 miliard de dolari (echivalentul a 12% din PIB), din 2013-2014, care a condus la lichidarea a trei bănci moldovenești, va fi resimțită încă mulți ani de către moldoveni. Banca Mondială a anunțat că economia Moldovei a ajuns „la limita de jos a dezvoltării”.

Mai mult
Licitații trucate

În ultimii ani, în Republica Moldova a crescut considerabil numărul fraudelor în domeniul achizițiilor publice, crescând, totodată, și numărul concursurilor contestate. 

Mai mult
Polițiștii moldoveni în plin proces de recuperare a miliardului furat  FOTO: Facebook / Anastasia Cires
Furați și prostiți

Autorităţile trimit cetăţenilor nota de plată pentru „jaful secolului”. Începând cu 1 aprilie, moldovenii vor cotiza pentru recuperarea miliardului de dolari furat din sistemul bancar al ţării la sfârşitul anului 2014.

Mai mult

În timp ce în Europa piaţa produselor bio este în continuă creştere, în Moldova numărul producătorilor de alimente ecologice e în scădere. Cel puţin, aşa arată cifrele Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA). 

Mai mult
Energie regenerabilă

În timp ce guvernanţii s-au angajat să mai reducă din costurile la energie, sectorul privat din Republica Moldova face deja paşi concreţi în acest sens. În cele ce urmează vă prezentăm doar câteva dintre cele mai inedite şi ambiţioase proiecte de eficienţă energetică dezvoltate de agenţi economici cu fonduri europene sau chiar pe cont propriu.

Mai mult

Omul de afaceri Ion Sturza este candidatul desemnat de către șeful statului Nicolae Timofti pentru funcția de prim-ministru, după consultări cu liderii PD, PL, PDLM și grupul Leancă.

Mai mult