Economie

Nicolai Constantinov, inventatotul de la Comrat
Practici europene

Uniunea Europeană, cuprinsă de valul îmbătrânirii populaţiei, s-a orientat demult către promovarea îmbătrânirii active, sănătoase şi productive, pentru a diminua consecinţele negative iminente acestui fenomen. Bunele practici europene prind rădăcini şi în Moldova, care trece printr-o criză demografică profundă.

Mai mult
Unde-i miliardul?

Nu regretă acordarea celei de-a doua garanții guvernamentale, în martie 2015, pentru creditul de 5,34 miliarde de lei oferit de BNM celor trei bănci jefuite. Nici măcar nu este interesat de modul cum decurge ancheta în dosarul „jaful secolului”, dar se declară deranjat de nivelul înalt de corupție din țară.


Mai mult
FOTO: europalibera.org
Vine misiunea FMI!

În ajunul vizitei unei noi misiuni de evaluare a FMI în Republica Moldova (23-27 mai), reprezentantul permanent al FMI la Chișinău, Armine Khachatryan, a răspuns la o serie de întrebări adresate de jurnaliști. Acestea vizează sectorul financiar, politica bugetar-fiscală și economia reală. 

Mai mult

Un litigiu ce durează de 15 ani s-a finalizat cu un verdict favorabil Republicii Moldova, anunţă Ministerul Justiţiei.

Mai mult
Moldovenii în zadar cer întoarcerea miliardului. Principalul suspect gestionează fonduri publice în calitate de primar de Orhei
Unde-i miliardul?

Frauda bancară de 1 miliard de dolari (echivalentul a 12% din PIB), din 2013-2014, care a condus la lichidarea a trei bănci moldovenești, va fi resimțită încă mulți ani de către moldoveni. Banca Mondială a anunțat că economia Moldovei a ajuns „la limita de jos a dezvoltării”.

Mai mult
Licitații trucate

În ultimii ani, în Republica Moldova a crescut considerabil numărul fraudelor în domeniul achizițiilor publice, crescând, totodată, și numărul concursurilor contestate. 

Mai mult
Polițiștii moldoveni în plin proces de recuperare a miliardului furat  FOTO: Facebook / Anastasia Cires
Furați și prostiți

Autorităţile trimit cetăţenilor nota de plată pentru „jaful secolului”. Începând cu 1 aprilie, moldovenii vor cotiza pentru recuperarea miliardului de dolari furat din sistemul bancar al ţării la sfârşitul anului 2014.

Mai mult

În timp ce în Europa piaţa produselor bio este în continuă creştere, în Moldova numărul producătorilor de alimente ecologice e în scădere. Cel puţin, aşa arată cifrele Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA). 

Mai mult