Economie

Un nou record   Chișinău    

La finele lunii octombrie 2016, s-a atestat cel mai înalt nivel al datoriei publice (interne și externe) din istoria Republicii Moldova - peste 50,34 miliarde de lei, arată date publice.

Mai mult
România a finanțat grădinița din Vânători cu 1,5 milioane de lei / FOTO: FISM
Ciudățenii electorale   Chișinău    

Deşi copiii şi nepoţii lor beneficiază de condiţii europene la grădiniţele pe care le frecventează, instituţii renovate şi modernizate din banii oferiţi de Guvernul României, mulţi alegători din diferite localități, în primul tur al scrutinului prezidenţial au optat pentru candidatul pro-rus, Igor Dodon.

Mai mult
Acord cu FMI   Chișinău    

Autoritățile recunosc în Memorandumul cu Fondul Monetar Internațional că guvernează prost și că nu pot lupta eficient contra corupției. Puterea oligarhică și-a asumat o serie de angajamente, în special în privința asanării sistemului bancar.

Mai mult
Oligarhul Vlad Plahotniuc şi ÎPS Vladimir
Controversat   Chișinău    

Un grup de persoane își exprimă indignarea faţă de implicarea unor ierarhi din cadrul Mitropoliei Moldovei în politică și de declarațiile acestora de susținere a unui candidat la funcția de președinte.

Mai mult
Incertitudine   Chișinău    

De trei ani, Republica Moldova încearcă să semneze un nou Memorandum cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Finanțarea s-a oprit din cauza jafului răsunător din sistemul bancar, dar și pentru că ultimul acord cu FMI nu a fost implementat în totalitate.

Mai mult
Localitatea Hirova, raionul Călărași / FOTO: Report.md
Contrar practicilor europene   Hirova    

Tot mai mulţi moldoveni lucrează neoficial, în calitate de zilieri pentru a scăpa de sărăcie şi ca să-şi câştige o bucată de pâine. În loc să-şi protejeze cetăţenii de abuzuri, autorităţile moldoveneşti au elaborat un proiect de lege care îi va înrobi pe zilieri. Deși legislația comunitară (din UE) descurajează și chiar prevede amenzi usturătoare pentru patronii care exploatează prin muncă zilierii, autoritățile moldovene vor să legalizeze acest gen de activitate.

Mai mult
Sursa: bnm.md
Îngrijorător   Chișinău    

Analiza datelor statistice și ultimele informații de pe piața bancară prevestesc noi „cutremure” post-electorale pe segmentul bancar și economic din Republica Moldova.

Mai mult
FOTO: budesti.md
Parteneriate transfrontaliere   Chișinău    

Modelul european al înfrăţirilor prinde tot mai mult contur în Moldova. Edilii susţin că pe lângă schimburile culturale şi economice, înfrăţirile vor facilita accesul la finanţările UE în mod direct, evitând structurile guvernamentale, care deseori sunt distribuite pe criterii politice.

 

Mai mult