Economie

De frica FBI și „Kroll”   Chișinău    

O inițiativă legislativă care prevede iertarea tuturor celor care și-au tăinuit averile, dacă le vor declara până la 15 aprilie 2017 şi vor plăti, în favoarea statului, 2% din valoarea averii nedeclarate, a trecut cu viteza fulgerului prin Parlamentul de la Chișinău.

Mai mult
Inițiativă controversată   Chișinău    

30 de organizații non-guvernamentale cer autorităților să nu aprobe legea privind amnistia capitalului. Potrivit societății civile, documentul va face imposibilă pedepsirea celor care au dobândit până acum averi în mod ilegal.

Mai mult
Prosperitate în declin   Chișinău    

Raportul anual, întocmit de The Legatum Institute, privind nivelul de prosperitate în lume arată că din 2011 situaţia în Republica Moldova degradează de la an la an.

Mai mult
Jurnaliștii au depistat o țeavă prin care o întreprinedere varsă în Nistru deșeurile industriale
Problemele care ne unesc   Tiraspol    

Proasta gestionare a întreprinderilor, lipsa stațiilor de filtrarea apei, deversarea deșeurilor în sistemul de canalizare sunt cele mai grave probleme care afectează calitatea apei și, implicit, sănătatea locuitorilor din Comrat (Autonomia Găgăuză), dar și din întreaga republică.

Mai mult
Supraveghere bancară   Chișinău    

FMI avertizează în noul Memorandum încheiat cu Republica Moldova că în cazul în care o bancă sistemică se va confrunta cu probleme, iar ca ultimă măsură statul îi va sări din nou în ajutor, banii nu vor putea fi însușiți. Ei, în orice caz, vor trebui întorși statului.

Mai mult
Un nou record   Chișinău    

La finele lunii octombrie 2016, s-a atestat cel mai înalt nivel al datoriei publice (interne și externe) din istoria Republicii Moldova - peste 50,34 miliarde de lei, arată date publice.

Mai mult
România a finanțat grădinița din Vânători cu 1,5 milioane de lei / FOTO: FISM
Ciudățenii electorale   Chișinău    

Deşi copiii şi nepoţii lor beneficiază de condiţii europene la grădiniţele pe care le frecventează, instituţii renovate şi modernizate din banii oferiţi de Guvernul României, mulţi alegători din diferite localități, în primul tur al scrutinului prezidenţial au optat pentru candidatul pro-rus, Igor Dodon.

Mai mult
Acord cu FMI   Chișinău    

Autoritățile recunosc în Memorandumul cu Fondul Monetar Internațional că guvernează prost și că nu pot lupta eficient contra corupției. Puterea oligarhică și-a asumat o serie de angajamente, în special în privința asanării sistemului bancar.

Mai mult