Economie

Experții atenționează   Chișinău    

Controversatele proiecte de lege privind așa-numita „amnistie fiscală” va avea efecte adverse devastatoare pentru economia moldovenească. Oamenii nu-și vor mai plăti taxele, așteptând o altă amnistie, iar aceasta va produce o gaură foarte mare, atenționează experții.

Mai mult
Energetică   Chișinău    

Guvernarea de la Chișinău a anunțat că a îndeplinit toate condițiile pentru a pune în aplicare Pachetul Energetic III al Comunității Energetice Europene. Mediul de experți susține, însă, că au fost implementate doar câteva acțiuni cosmetice. Consumatorii nu vor simți niciun efect.

Mai mult
În regiunea transnistreană, copiii studiază limba română (pe care o numesc „moldovenească”) în baza grafiei chirilice / FOTO: Report.md
Semnal de alarmă   Chișinău    

Instituțiile de învățământ de pe teritoriul Moldovei cu predare în altă limbă decât limba română sunt pe cale de dispariție, iar în regiunea transnistreană limba română este prigonită de autoritățile separatiste. 

Mai mult
De frica FBI și „Kroll”   Chișinău    

O inițiativă legislativă care prevede iertarea tuturor celor care și-au tăinuit averile, dacă le vor declara până la 15 aprilie 2017 şi vor plăti, în favoarea statului, 2% din valoarea averii nedeclarate, a trecut cu viteza fulgerului prin Parlamentul de la Chișinău.

Mai mult
Inițiativă controversată   Chișinău    

30 de organizații non-guvernamentale cer autorităților să nu aprobe legea privind amnistia capitalului. Potrivit societății civile, documentul va face imposibilă pedepsirea celor care au dobândit până acum averi în mod ilegal.

Mai mult
Prosperitate în declin   Chișinău    

Raportul anual, întocmit de The Legatum Institute, privind nivelul de prosperitate în lume arată că din 2011 situaţia în Republica Moldova degradează de la an la an.

Mai mult
Jurnaliștii au depistat o țeavă prin care o întreprinedere varsă în Nistru deșeurile industriale
Problemele care ne unesc   Tiraspol    

Proasta gestionare a întreprinderilor, lipsa stațiilor de filtrarea apei, deversarea deșeurilor în sistemul de canalizare sunt cele mai grave probleme care afectează calitatea apei și, implicit, sănătatea locuitorilor din Comrat (Autonomia Găgăuză), dar și din întreaga republică.

Mai mult
Supraveghere bancară   Chișinău    

FMI avertizează în noul Memorandum încheiat cu Republica Moldova că în cazul în care o bancă sistemică se va confrunta cu probleme, iar ca ultimă măsură statul îi va sări din nou în ajutor, banii nu vor putea fi însușiți. Ei, în orice caz, vor trebui întorși statului.

Mai mult