Deputatul PL, Lilian Carp, a anunțat că părăsește majoritatea parlamentară gestionată de PD. „Suntem în mașina de tocat a lui Vlad Plahotniuc”, a menționat Carp.

„Astăzi se întâmplă ceea ce am prevăzut la 10 ianuarie 2016, când a avut loc Coniliu Republican al PL la care s-a decis să facem coaliție cu PDM. De atunci le-am spus că această acțiune va duce la sacrificarea PL”, a menționat deputatul.

În opinia sa, majoritatea parlamentară subordonată lui Plahotniuc nu mai are nevoie de Partidul Liberal.

„Este un proiect astăzi (pe agenda Parlamentului – n.n.), nr.116 care prevede modificarea Regulamentului Parlamentului. Acesta are ca obiectiv legalizarea grupurilor parlamentare, adică că grupul parlamentar al PPEM să fie legalizat. (…) Este mai simplu să lucrezi cu Leancă (liderul PPEM), care este șantajabil. Este mai  uşor să lucrezi cu Dodon, care este șantajabil, care a luat credite prin interpuși”, a precizat Carp.

Potrivit lui, arestarea în ultima vreme a mai multor exponenți PL din Guvern și Primăria Chișinău nu urmărește somarea deputaților PL de a vota inițiativa PDM privind trecerea la sistemul uninominal, ci „lichidarea PL şi înlocuirea lui cu un alt proiect politic” pe dreapta, proiect ce ar urma să fie controlat de același Vlad Plahotniuc. Carp nu a precizat despre ce fel de proiect politic este vorba. Recent, însă, un fruntaș PL, Anatol Șalaru, a fost expulzat din partid (fiind acuzat de liderul PL, Mihai Ghimpu, că ar fi încercat să distrugă PL din interior) și a demarat procedura de creare a unui partid nou, care va pleda pentru unirea cu România – deziderat politic promovat până acum de PL.

Pe de altă parte, tot vineri, deputatul Iurie Chiorescu, a anunțat că părăsește fracțiunea PLDM și aderă la PDM. Asta după ce zilele trecute Curtea Constituțională a validat mandatele deputaților Iurie Chiorescu și Eugen Bodarev, ca urmare a depunerii mandatelor de către deputații PLDM Victor Roșca și Alexandru Barbăroșie.