Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție după o serie de percheziții în cabinetul ministrului și la domiciliul acestuia. Demnitarul a fost escortat la Centrul Naţional Anticorupţie pentru audieri.

------------------------------------------------------------------------

UPDATE:

Ministrul Eduard Grama a fost reținut pentru 72 de ore ca urmare a unor percheziții desfășurate de ofițerii CNA. El este bănuit de luare de mită în dosarul tentativei de înstrăinare a peste 30 de ha de teren care aparţin Colegiului Național de Vinificaţie şi Viticultură din Chişinău cu sediul în comuna Stăuceni. Anunțul a fost făcut de șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în cadrul unui briefing.

                                              Procurorul-șef anticorupție, Viorel Morari / FOTO: Report.md 

În timpul desfășurării acțiunilor de urmărire penală au fost stabilite circumstanțe săvârșirii unei fapte de corupție de către ministrul Eduard Grama. Mai exact, oficialul este bănuit că ar fi luat mită de la un conducător din cadrul Colegiului de Vinificație și Viticultură, urmând să ajute persoanele care intenționau să intre în posesia terenurilor din proprietatea instituției.

Viorel Morari a refuzat să ofere detalii despre suma primită de ministru.

16.44

Fotoreporterul Report.md a surprins o ambulanță intrând la CNA cu câteva minute în urmă.

17.15

Angela Starinschi, CNA: „A fost solicitată ambulanța. Medicii urmează să efectueze un control medical privind starea sănătății bănuitului, care a semnalat anumite probleme de sănătate”.

                                                                     FOTO: Report.md

------------------------------------------------------------------------

Procuratura Anticorupție anunță că va oferi detalii despre reținerea ministrului Agriculturii, Eduard Grama în cadrul unui briefing în scurt timp.

Potrivit procurorilor, perchezițiile și reținerile fac parte din dosarul privind tentativa de a înstrăina peste 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni.

La finele anului trecut, mai multe persoane au fost reținute în acest dosar, inclusiv foști și actuali funcționari, un ex-ministru al Justiției și mai mulți juriști, fiind învinuiţi că ar fi încercat să înstrăineze terenul care a aparţinut Colegiului de Vinificaţie şi Viticultură. Potrivit procurorilor, învinuiţii ar fi luat în arendă, pe un termen de 30 de ani, terenul, iar ulterior, schimbându-i destinaţia din extravilan în intravilan, au încercat să parceleze lotul şi să-l comercializeze unor terţe persoane. Pentru a obţine decizii favorabile în scopul realizării intenţiilor lor, aceştia ar fi mituit diferiţi funcţionari cu diverse sume de bani.