Fostul deputat Ion Ceban a demisionat din funcţia de consilier în domeniul politic şi purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon, potrivit unui decret prezidenţial care va fi publicat mâine în „Monitorul Oficial”.

----------- 

UPDATE:

„Autoritatea Națională pentru Integritate a stabilit incompatibilitate între funcțiile de consilier municipal și consilier al președintelui. În aceste condiții, după consultări cu societatea civilă, dar și colegii, am decis să înlăturăm această incompatibilitate. Voi rămine să exercit aceleași atributii funcționale în Aparatul Presedintelui RM, dar și să conduc fracțiunea PSRM în CMC. Doar nu este important cum se numeste funcția, dar ceea ce facem. Conceptual nu se va schimba nimic. Pe curind”, a explicat Ceban pe Facebook.

------------------------------

Anunțul a fost făcut de agenția „Moldpres”.

Ion Ceban nu răspunde la telefon. „Moldpres” scrie că Ceban „va reveni în scurt timp cu detalii privind motivele demisiei sale”.

Consilierul prezidenţial în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, Maxim Lebedinschi, a precizat că „Ion Ceban ar fi depus o cerere din motive personale”.

Demisia a fost acceptată ieri, 25 ianuarie.

Ion Ceban a moderat conferința de presă de marți susținută de Igor Dodon, în cadrul căreia președintele l-a apostofat, la un moment dat, pe Ion Ceban.