Agenția Națională de Reglementare în Energetică a majorat tarifele pentru energia electrică furnizată clienților companiei „Gas Natural Fenosa” și pentru agentul termic furnizat de SA „Termoelectrica” pentru consumatorii din Chișinău.

Astfel, tariful la electricitate pentru populație a crescut cu 7 bani per kilowatt până la 1,99 lei pentru un kilowatt-oră. „Gas Natura Fenosa” ceruse ANRE să stabilească un tarif de 2,19 lei. Noul tarif va intra în vigoare odată cu publicarea hotărârii în „Monitorul Oficial”, cel mai probabil de la 1 aprilie 2017.

S-a scumpit și căldura pentru locuitorii capitalei. Prețul pentru o gigacalorie va fi, în următorul sezon de încălzire, de 1 122 lei, față de 1 068 lei cât este în prezent. Acest tarif va intra în vigoare la 1 mai 2017. 

---------------------------------------------------------------------

UPDATE:

În a doua jumătate a zilei, ANRE a aprobat tarife majorate la electricitate și pentru consumatorii din nordul Republicii Moldova. Pentru gospodăriile racordate la RED Nord a fost stabilit un tarif de 2,12 lei pentru un kilowatt-oră, iar pentru RED Nord-Vest – de 2,25 lei.

A fost majorat tariful și la energia termică livrată consumatorilor de către CET-Nord. Aceștia vor plăti 1 220 lei pentru o gigacalorie.

Un grup de cetățeni a protestat la sediul ANRE față de majorarea tarifelor.

Natalia Enache