Klaus Iohannis a anunțat, luni, că va începe demersurile pentru un referendum pe tema modificării Codului penal și a grațierii, dacă există interes larg pe aceste subiecte.

El a acuzat PSD că ”una a fost promisă, alta a fost începută, de aici indignarea românilor” care au ieșit în stradă.

”PSD cu satelitul lui ALDE au promis bunăstare românilor, au promis că vor rezolva problemele României, au promis dezvoltare economică, au promis salarii mai mari, au promis pensii mai mari și oamenii, de bună credință, i-au votat. Și când au ajuns efectiv la guvernare, s-au apucat de cu totul altceva. S-au apucat să umble la legislația penală, pentru a-și curăța dosarele lor, ale colegilor de partid, ale celor care i-au susținut în campanie, probabil. Asta i-a dus pe oameni în stradă”, a declarat Klaus Iohannis, cu ocazia evenimentului ”Locuri şi sunete ale Micii Uniri. Cotrocenii secolelor XVIII - XIX. De la mănăstirea Cantacuzină, la reşedinţa domnească a lui Alexandru Ioan Cuza".

Președintele a mai spus că nu vrea nimeni să dea lovitură de stat, nici să răstoarne regimul.

”Iar Guvernul? Ce contează Guvernul. Acest Guvern. Doar nu-și imaginează că a ieșit cineva în stradă pentru acest Guvern. Oamenii au ieșit să-și spună indignarea”, a spus Iohannis.

Șeful statului a declarat că modificările dorite de PSD au devenit, ”în mod nefericit”, o temă națională, existând un ”larg interes” privind schimbarea codurilor penale și a grațierii.

Continuare pe EurActiv.ro