Fostul deputat al Rusiei Denis Voronenkov a fost omorât într-un schimb de focuri la Kiev. Atacatorul se află în stare critică la spital, după ce a fost rănit de bodyguardul politicianului.

Autoritățile de la Kiev au declarat că omorul lui Voronenkov este un asasinat la comandă, în care ar fi implicate serviciile speciale rusești.

Denis Voronenkov s-a mutat cu traiul în Ucraina la sfârșitul anului trecut, împreună cu soţia sa, care la fel a deținut funcția de deputat în Rusia. El a primit cetățenia ucraineană, după ce s-a dezis de cea rusă, iar în februarie 2017, procurorii ruși l-au dat în urmărire internațională, după ce l-au acuzat de fraudă în proporții deosebit de mari.

În unul dintre interviurile sale oferite presei ucrainene, Voronenkov a comparat Rusia cu Germania fascistă şi a calificat drept greşeală ocuparea de către Rusia a peninsulei Crimeea. Potrivit procurorului general al Ucrainei, fostul deputat rus este un martor-cheie în dosarul privind trădarea de patrie de către ex-preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici.