Dacă în capitală, manifestanții protestează împotriva schimbării sistemului electoral, în centrele raionale din țară, oamenii au fost aduși organizat să participe la anti-proteste în susţinerea votului mixt.

Transportul public dinspre Cahul spre Chișinău nu au circulat până la ora 11.00. Oamenii care au venit la cumpărături la Cahul, au stat în soare câteva ore, neavând cu ce să se deplaseze spre casă.

Reprezentanții Gării auto din Cahul nu au putut să ne dea o explicație. Contactată de Report.md, o operatoare, care nu a dorit să se prezinte, a refuzat să ne spună de ce a fost sistat transportul spre Chișinău, precizând că nu are voie să vorbească cu jurnaliștii și că la întrebări răspund doar șefii de la Chișinău.

Dacă la gară o parte dintre călători așteptau vreo mașină de ocazie să se poată deplasa în localitățile lor, la ora 12.00, în Piața Horelor din oraș, sute de manifestanți susțineau votul mixt.

                                              Antiprotest pro-guvernamental la Cahul / FOTO: Report.md 

Manifestanți din Rezina, Telenești - aduși Ialoveni

La protestele din Ialoveni, însă, oamenii au fost aduși din alte localități să susțină votul mixt, dovada fiind autobuze cu numere de înmatriculare din raioanele Telenești, Dubăsari și Rezina.

                  Autocarele cu care au fost aduși manifestanții la antiprotest, la Ialoveni / FOTO: Report.md

Astăzi nu a răspuns nimeni la telefonul ÎS ”Gările și Stațiile Auto” pentru a ne spune de ce în localități transportul interurban care pleca spre Chișinău a fost sistat în această dimineață.

Lilia Zaharia