Cortegiul prezidențial a fost implicat într-un accident rutier pe traseul Strășeni – Călărași. Informația a fost confirmată de Inspectoratul General al Poliției. Un martor ocular susține că Dodon este în regulă și a fost transportat de la fața locului de un microbuz care trecea prin preajmă.

Sursa susține că în Mercedesul inversat al președintelui erau Igor Dodon, un copil de aproximativ 10 ani, o bătrână și doi boduguarzi. Două mașini din cortegiul prezidențial s-au lovit într-un camion.

UPDATE: 

Consilierul președintelui, Maxim Lebedinschi, susține că mașinile din cortegiul prezidențial se deplasau regulamentar când „au fost tamponate de un alt autoturism ce a încălcat Regulamentul circulației rutiere”. Lebedinschi a mai spus că Dodon se simte bine și nu a avut nevoie de intervenția medicilor.

Internauții vin cu reacții dure. Ei comentează accidentul ca pe un răspuns al lui Dumnezeu pentru răul pe care l-a făcut Dodon familiilor celor 7 profesori turci expulzați și întemnițați în Turcia urmare a unei intervenții a forțelor de securitate.

Medicii susțin că bătrâna care îl însoțea pe Dodon era mama acestuia, Galina Dodon.

Deputatul socialist, Vlad Bătrâncea, a postat imagini video cu momentul impactului. Din imagini se vede că mașina din cortegiul prezidențial, din care se filma, avea viteză foarte mare.