Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a organizat, joi, la Harkiv, o reuniune a comandamentului de război, relatează agenția de presă RBC.

Acesta a scris pe Telegram că, având în vedere situația dificilă în această direcție a frontului, s-a luat decizia de consolidare a unităților Forțelor Armate.

"În momentul de față, situația din regiunea Harkiv este, în general, sub control, soldații noștri provoacă pierderi semnificative ocupantului. Dar direcția rămâne extrem de dificilă - ne întărim unitățile", a scris Zelenski.

Pentru a evalua situația, președintele a primit un raport detaliat de la comandantul-șef al armatei, Oleksandr Sirski, și de la comandanții grupurilor de trupe "Hortiția" și "Harkiv", Iuri Sodol și Mihailo Drapati. Șefii spionajului militar și ai forțelor de operațiuni speciale, de asemenea, au raportat despre intențiile ocupanților ruși, iar șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei a vorbit despre măsuri contrasubversive.

"A fost stabilit un plan pentru acțiunile ulterioare - atât pentru autoritățile regionale din regiunea Harkiv, cât și pentru toate structurile responsabile cu securitatea din regiune", a transmis Volodimir Zelenski.

 Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA